Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Malà Strana in avondlicht

Praag,
Tsjechië


De Karelsbrug : ik weet niet goed wat ik er van moet denken; iedereen vindt dat zo'n mooie, romantische brug en heel bijzonder .. ik ben het er niet helemaal mee eens : ze is erg vuil, erg donker en bruut gebouwd en ook de standbeelden erop zijn erg smerig; bovendien zitten er zo veel mensen op dat het niet meer leuk is. Als je 's ochtends heel vroeg gaat, valt het wel mee, zeggen ze. Maar als je in juli naar Praag gaat, wil dat zeggen dat je om 5u daar al moet zijn, om ze in het eerste ochtendgloren te kunnen fotograferen ..
Omdat ik daar niet in geslaagd was, besloot ik dan maar mijn zinnen op het avondlicht te zetten en te wachten tot de lichtjes aangingen .. Nu wil het toeval dat ik met een reisgenoot zit, die niet graag op reis gaat en al helemaal niet naar steden .. dus tegen zijn zin stond die reisgenoot mee te wachten en te wachten en te wachten maar wat er niet aanging waren de lichtjes .. zelfs nog niet na het moment van zonsondergang .. Dan maar het zicht vanop de brug in avondlicht op de plaat gezet : de wijk Malà Strana met de Praagse Burcht en de spitsen van de St Vituskathedraal ..
Toen we uiteindelijk dan maar weggingen, en we al aan de volgende brug waren, keek ik nog eens naar de Karelsbrug en wat was er ondertussen gaan branden? Juist ja .. Een heel sfeervol beeld en wat was de brug mooi zo :-)