Bohemen Oost beste reistijd

Het weer in Bohemen Oost

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Bohemen Oost te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Bohemen Oost? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Bohemen Oost

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Bohemen Oost:De beste reistijd voor Bohemen Oost is mei, juni en september. In de zomermaanden valt de meeste regen en die zijn ook het drukste. Het westen van het land heeft een iets milder klimaat dan het oosten, waar strenge winters en hete zomers vaker voorkomen. Voor- en najaar zijn de beste reistijden.


Reisadvies
Voor Bohemen Oost geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 augustus Herinnering aan de Slowaakse opstand, 28 oktober Onafhankelijkheidsdag, 17 november Herdenking van de Fluwelen Revolutie.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Bohemen Oost

Beste foto's & tips van Bohemen Oost

'553245' door Graaf '553245' door Graaf

TsjechiëBohemen Oost

TsjechiëBohemen Oost

Boheems Paradijs

Graaf

Het Boheems Paradijs (Cesky Raj), de naam zegt het al, is een prachtig gebied in Bohemen. Het mooiste rotsgebied is een beschermd natuurpark Prachovske Skaly zo’n 10 kilometer noordwestelijk van de prachtige stad Jicin (90 kilometer ten noordoosten van Praag). Hierin zijn een paar rondwandelingen uitgezet, waarbij je via een aantal steile nauwe trappen tussen deze grillige rotsen helemaal naar boven klimt en ook weer afdaalt. Boven heb je prachtige uitzichten over de rotsen en vergezichten naar o.a. de ruïne van de burcht Trosky op de top van een berg (deze burcht is in de 14de eeuw op 2 vulkanische basaltheuvels gebouwd, de torens worden Baba “oud wijf” en Panna “maagd” genoemd). Voor het park moet je entree betalen, maar je kunt er de hele dag doorbrengen en er zijn ook restaurants, winkel en toiletten. Wil je vast wat zien kijk dan op www.prachovskeskaly.com

'519145' door reizendebeer '519145' door reizendebeer

TsjechiëBohemen Oost

TsjechiëBohemen Oost

Marktplein Telc

reizendebeer

De marktplaats van het kleine maar mooie stadje Telc wordt vanwege zijn kleurrijke huisjes, en terrasjes met een klein groen perkje in het midden omschreven als een van de mooiste marktpleinen van West Europa, maar dat mag ieder voor zich oordeel, het is zeker de moeite waard om als je in de omgeving bent te bezoeken.

'401583' door agrotewal '401583' door agrotewal

TsjechiëBohemen Oost

TsjechiëBohemen Oost

Hrad Trosky

agrotewal

De ruïne van dit kasteel waarvan de bouw gestart werd in 1397 bestaat nog voornamelijk uit de twee uitkijktorens. Deze torens zijn gebouwd op twee oude vulkaanpijpen en vanaf de torens kun je de omgeving goed zien. In de 17e eeuw is het kasteel in verval geraakt.

Laat kaart zien