Bohemen Oost

Tsjechië wordt opgedeeld in drie regio's, waarvan Bohemen er één is. Het is de grootste regio van het land en beslaat twee derde van het totale landoppervlak. Bezienswaardig in het oosten van Bohemen zijn het kleine maar mooie stadje Telc, de staafkerk van Upice en het natuurgebied Cesky Raj dat ook wel bekendstaat als het Tsjechisch Paradijs.

Informatie over Bohemen Oost

Beste foto's & tips van Bohemen Oost

'553245' door Graaf '553245' door Graaf

TsjechiëBohemen Oost

TsjechiëBohemen Oost

Boheems Paradijs

Graaf

Het Boheems Paradijs (Cesky Raj), de naam zegt het al, is een prachtig gebied in Bohemen. Het mooiste rotsgebied is een beschermd natuurpark Prachovske Skaly zo’n 10 kilometer noordwestelijk van de prachtige stad Jicin (90 kilometer ten noordoosten van Praag). Hierin zijn een paar rondwandelingen uitgezet, waarbij je via een aantal steile nauwe trappen tussen deze grillige rotsen helemaal naar boven klimt en ook weer afdaalt. Boven heb je prachtige uitzichten over de rotsen en vergezichten naar o.a. de ruïne van de burcht Trosky op de top van een berg (deze burcht is in de 14de eeuw op 2 vulkanische basaltheuvels gebouwd, de torens worden Baba “oud wijf” en Panna “maagd” genoemd). Voor het park moet je entree betalen, maar je kunt er de hele dag doorbrengen en er zijn ook restaurants, winkel en toiletten. Wil je vast wat zien kijk dan op www.prachovskeskaly.com

'519145' door reizendebeer '519145' door reizendebeer

TsjechiëBohemen Oost

TsjechiëBohemen Oost

Marktplein Telc

reizendebeer

De marktplaats van het kleine maar mooie stadje Telc wordt vanwege zijn kleurrijke huisjes, en terrasjes met een klein groen perkje in het midden omschreven als een van de mooiste marktpleinen van West Europa, maar dat mag ieder voor zich oordeel, het is zeker de moeite waard om als je in de omgeving bent te bezoeken.

'401583' door agrotewal '401583' door agrotewal

TsjechiëBohemen Oost

TsjechiëBohemen Oost

Hrad Trosky

agrotewal

De ruïne van dit kasteel waarvan de bouw gestart werd in 1397 bestaat nog voornamelijk uit de twee uitkijktorens. Deze torens zijn gebouwd op twee oude vulkaanpijpen en vanaf de torens kun je de omgeving goed zien. In de 17e eeuw is het kasteel in verval geraakt.

Laat kaart zien