Valencia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Valencia - Door de ogen van de locals

Gepubliceerd: 27 aug 2012
0

In tegenstelling tot het met toeristen overspoelde Barcelona, leef je hier nog echt tussen de ‘Valencianos’ als je gaat eten, shoppen of stappen in barrio El Carmen of op het strand van playa Malvarossa. Columbus sprak met locals Maria, Rubén, Johanna en Gretty over hun historische stad vol avantgardistische architectuur en creatieve mensen. ¿Hay bien rollito? Sí!

Columbus Travel
Columbus Travel


Fotografie Rogier Timmermans

Maria José (26) is net klaar met haar studie Rechten.
Woont in: Barrio El Carmen.
Bijzonder aan Valencia: De architectuur. Van Romanesk tot Gothisch en Barok uit vervlogen tijden tot de moderne ontwerpen die de laatste jaren zijn gebouwd.

Museum: “Ik woon vlakbij het IVAM, dus kom er heel vaak. De vaste tentoonstellingen zijn erg goed, maar ze hebben nu ook een tentoonsteling over Moderne Afrikaanse kunst. Er zijn workshops, filmvoorstellingen, lezingen en gisteren was er een electro-jamsessie; iedereen stond te dansen en biertjes te drinken op de trappen voor het museum!??

IVAM (Institut Valencia d’Art Modern)
Guillem de Castro 118
10-20 uur, maandag gesloten, zondag gratis entree.
www.ivam.es

Club: “Radio City is een creatieve club met leuke mensen, lekkere drankjes, film, theater en flamenco. Dat lijkt misschien erg tegenstrijdig voor een hippe club, maar Flamenco is nu eenmaal verweven met de Spaanse cultuur. Olé!??

Radio City
Santa Teresa 19
www.radiocityvalencia.com

Strand: “Hoewel ik een stadsmens ben, heb ik het af en toe echt nodig de natuur op te zoeken. In Valencia kun je dat het beste op het natuurstrand Playa de la Dehesa in El Saler. Of ga naar La Albufera daar vlakbij, dat is een natuurpark met rijstvelden, heel mooi.??

El Saler en La Albufera
15 kilometer ten zuiden van Valencia.

Restaurant: “Oef, moeilijk, in Valencia zitten zoveel leuke restaurantjes! Ik had laatst een date die ‘scoorde’ door me mee te nemen naar Maramao, een nieuw restaurantje in El Carmen met een heel knus sfeertje. Neem de ‘Pesce del Gondoliere’, die was lekker!??

Maramao
C/ Corregería 37
0034 963923174


Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
Video's: Onze Columbus-teams op pad

23 dec 2016, Ook dit jaar weer brachten we de meest bijzondere bestemmingen in kaart. Kijk je mee over de schouders van onze Columbus-teams?

0
Video
Mustsee: Columbus reporters in Valencia

29 sep 2016, Columbus Reporters Lars van der Waarden en Kas Nortier zijn met zijn tweeën op pad geweest naar Valencia voor een mooie reportage. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op van wat ze daar hebben meegemaakt en tonen ons de schoonheden van de s...

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Feest met de Spanjaarden

12 mrt 2009, Van 1 t/m 19 maart vindt in de Spaanse stad Valencia het jaarlijkse festival Las Fallas plaats, een groots festijn ter ere van Sint Jozef. Reken op prachtige vuurwerkvertoningen, een grootse optocht en verbranding van reusachtige poppen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.