Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Star Wars

Valencia,
Spanje


Opmerkelijk dat "Ciudad de las Artes y las Ciencias" in Valencia alleen bekend staat als een architectonisch hoogstandje. De commerciële afdeling laat daar echt wat liggen, het is namelijk een eersteklas kinderparadijs.

In de ochtend begin je bij het grootste aquariumpark van Europa, L'Oceanografic, waarna je richting het gigantische IMAX 3D bioscoop gaat in het L'Hemisferic, dat van de zijkant op een menselijk oog lijkt. Als toetje kun je ook nog eens los gaan in het zeer interactieve wetenschapsmuseum dat in het gebouw zetelt dat op een walvisgraat lijkt. Hun slagzin is 'verboden niet aan te raken, niet te voelen en niet te denken', bij uitstek geschikt voor de 'kids'.

En zeg nou zelf, welk kind wil niet in een Star Wars omgeving rondlopen zoals op de foto? Op de voorgrond zie je de L'Hemisferic met de ingang van het IMAX theater, en erachter de Palau de les Artes, welke naar mijn idee zo door kan gaan voor een helm van Darth Vader.

Samen met de dichtbij gelegen stranden, de oude binnenstad en de drooggelegde 8 km lange riviertuin Turia is Valencia een zeer goede optie voor een stedenstrip met kinderen, waarbij je ze niet tegen hun zin hoeft mee te sleuren van museum naar monument. Hier is voor ieder wat wils.