Valencia beste reistijd

Het weer in Valencia

Wanneer je een citytrip plant, wil je natuurlijk Valencia van binnen én buiten zien. Als je niet van plan bent om de hele dag in musea te hangen, maar ook graag de stad te voet verkent, dan mag je hopen dat het niet de hele dag regent. Daarom is het handig om van vooraf het actuele vooruitzicht voor Valencia te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden. Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Valencia? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Valencia

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Spanje:


Met haar 30 miljoen toeristen per jaar moet je oppassen wanneer je waar heen gaat. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het echt te druk aan de kust of in de bergen. Over het algemeen is het in Valencia zeer goed toeven in mei, juni en september. Valencia is een groot land en kent dus verschillen.  De zuidkust kan het best bezocht worden in april, mei, september of oktober.


Reisadvies
Voor Valencia geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Valencia

Beste foto's & tips van Valencia

'482932' door jysta '482932' door jysta

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Smalste huisje van de

jysta

In Valencia kom je tijdens een wandeling door de stad dit huisje tegen. Het is het smalste huis van de stad en is dan ook niet veel breder dan de voordeur. Het loopt wel een heel eind naar achteren door en heeft diverse verdiepingen, maar of het leuk woont vertelt het verhaal niet. Je moet in elk geval geen engte vrees hebben.

'495554' door MiekeDeHaas '495554' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Stad der Kunsten

MiekeDeHaas

Dit grootste culturele en recreatieve complex in Europa mag je niet missen tijdens een stedentrip naar Valencia.. De verrassende avant-gardistische gebouwen zijn ontworpen door de architecten Santiago Calatrava en Félix Candela. Links (witte bogen) van de foto kijk je tegen de tuin aan met palmbomen waar je doorheen kunt fietsen. Een aanrader is dan ook om fietsen te huren. Het gebouw is het L'Hemisférc en wordt ook wel 'Het Oog' genoemd. In dit gebouw is het IMAX 3D bioscoop gevestigd. De films worden liggend bekeken, door middel van allerlei ligbanken.

'527281' door marjolijn '527281' door marjolijn

SpanjeValencia

SpanjeValencia

De vleermuis van...Va

marjolijn

El Carmen of Barrio del Carmen is de oudste wijk van Valencia. Het is een doolhof van smalle straatjes waar je al wandelend steeds weer nieuwe hoekjes en gezellige pleintjes ontdekt. Er is ook veel graffiti te zien, zoals hier op een luik in de Calle Caballeros, de uitgaansstraat van Valencia. Ik kies deze vanwege de vleermuis, symbool voor de stad, de vleermuis siert ook het stadswapen. Ik heb op internet niet precies kunnen achterhalen waarom de vleermuis het stadswapen bekroont. Eén verklaring die ik vond, is dat het een geluksbrenger is, vlak voordat koning Jaime I van Aragon de stad veroverde op de Moren vloog een vleermuis zijn legertent binnen. Een andere verklaring is dat het een eerbetoon is omdat de vleermuizen de muggen in de rijstvelden van Albufera opaten.

Laat kaart zien

Laatste Valencia artikelen

Feest met de Spanjaarden: Festival Las Fallas

Van 1 t/m 19 maart vindt in de Spaanse stad Valencia het jaarlijkse festival Las Fallas plaats, een groots festijn ter ere van Sint Jozef. Reken op prachtige vuurwerkvertoningen, een grootse optocht en verbranding van reusachtige poppen.

Van 1 t/m 19 maart vindt in de Spaanse stad Valencia het jaarlijkse festival Las Fallas plaats, een groots festijn ter ere van Sint Jozef. Reken op pr...

Valencia - Door de ogen van de locals

In tegenstelling tot het met toeristen overspoelde Barcelona, leef je hier nog echt tussen de ‘Valencianos’ als je gaat eten, shoppen of stappen in barrio El Carmen of op het strand van playa Malvarossa. Columbus sprak met locals Maria, Rubén, Johanna en Gretty over hun historische stad vol avantgar...

In tegenstelling tot het met toeristen overspoelde Barcelona, leef je hier nog echt tussen de ‘Valencianos’ als je gaat eten, shoppen of stappen in ba...

Mustsee: Columbus reporters in Valencia

Columbus Reporters Lars van der Waarden en Kas Nortier zijn met zijn tweeën op pad geweest naar Valencia voor een mooie reportage. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op van wat ze daar hebben meegemaakt en tonen ons de schoonheden van de stad in een wel heel bijzonder filmpje.

Columbus Reporters Lars van der Waarden en Kas Nortier zijn met zijn tweeën op pad geweest naar Valencia voor een mooie reportage. Ze lichten alvast e...