Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

L’Almoina Centro Arqueológico Valencia

Valencia,
Spanje


In het archeologisch centrum L’Almoina Centro Arqueológico kun je de hele geschiedenis van de stad Valencia tot in detail aanschouwen.
Valentia Edetanorum. Zo heette Valencia toen de stad door Italiaanse soldaten werd gesticht in de Romeinse tijd. Toen de basiliek van de stad een stuk land had gekocht voor uitbreiding van het gebouw, begonnen zij in 1985 met graafwerkzaamheden. Al snel stuitten zij op archeologische overblijfselen.Na de vondst van de basiliek dat een gebied van 2.500 m2 omvatte, kocht de stad het land en nam de graafwerkzaamheden over. Er werden overblijfselen van artifacten en gebouwen van Valentia uit 138 v.Chr. tot aan de middeleeuwen aangetroffen. Het duurde tot 2005 voordat ze klaar waren met graven, waarna in 2007 de deuren van het Almoina Archeologisch Centrum geopend werden.

Wat kun je allemaal zien in het Centro Arqueológico de la Almoina? Oude potten, kruiken, een skelet, keramiek, delen van muren en thermische baden. Er ligt een pad, dat je door de geschiedenis leidt. Reconstructievideo’s worden afgespeeld van hoe de stad Valentia er vroeger uit zou hebben gezien.