Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Metrosol Parasol ofwel Paddestoelen

Sevilla,
Spanje


Metropol Parasol is een opvallende, moderne houten constructie op de Plaza de Encarnación in Sevilla. Het project, ook bekend als 'las Setas' (de paddestoelen), is een multifunctioneel gebouw naar een ontwerp van architect Jürgen Mayer. Het bestaat uit vier niveau's.

Ondergronds, op 5 meter heb je het Antiquarium: een collectie van archeologische vondsten uit de Romeinse (1e-6e eeuw na Chr.) en Almohade tijd (11e-13e eeuw),  midden in de binnenstad van Sevilla. Op straatniveau heb je een groenten- en fruitmarkt met daarboven een groot plein van 3500 m2 voor culturele evenementen als concerten, en dergelijke.

Helemaal boven op het bouwwerk (op ongeveer 28,5 meter hoogte) is een wandelpad gemaakt. Vanaf dit pad heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Sevilla. Langs het pad zijn bordjes geplaatst waarop je kunt lezen wat je allemaal kunt zien.

De houten structuur van 'de paddestoelen' van Metropol Parasol is heel apart en origineel. In het gebouw zijn ook enkele horeca-gelegenheden waar je terecht kan voor het nuttigen van een drankje met een tapa (romantisch...). De moeite van een bezoek zeker waard! 


Geopend van 10.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 23.00 uur. 
De entree bedraagt €3,- inclusief een drankje op de bovenverdieping, alwaar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad.