Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Feestelijke stedentrip Sevilla

Sevilla,
Spanje


Ik hoorde van de reisleidster, die in Andalusië woont, dat de allerbeste en gezelligste tijd om deze prachtige stad te bezoeken, van eind december t/m 6 januari is.
Sevilla is een prachtige stad om te bezoeken, met natuurlijk Plaza de España en Parque de Maria Luisa, de kathedraal, de Giralda-toren, het Real Alcázar paleis, en ik vond zelf de Metropol parasol, setas de Sevilla (of paddenstoelen van Sevilla) een leuk modern kunstwerk helemaal van hout gemaakt, door staal bijeengehouden. Bovenop heb je prachtig uitzicht over de stad, en 's avonds is het sfeervol verlicht.
Je kunt rechtstreeks naar Sevilla vliegen en er zijn veel hotels in de stad in alle prijsklassen.

Daar de Spanjaarden veel buiten op straat leven en eten is het altijd gezellig druk (behalve tijdens de siësta). Vooral oudejaarsavond is extra gezellig, want dan is iedereen buiten aan het vieren. De hele periode van Kerst t/m Driekoningen staan de straten helemaal vol met leuke marktkraampjes en eetstalletjes. En Driekoningen is een heel gezellig feest waarbij de kinderen verlanglijstjes inleveren en cadeautjes krijgen, zoals bij ons met Sinterklaas. En dan is ook iedereen op straat te vinden. De temperatuur is dan heel aangenaam, kortom de mooiste tijd voor een stedentrip.