Tenerife

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen door een sprookjesbos

Tenerife,
Spanje


Tenerife is een topbestemming voor een wandelvakantie. We hebben er aardig wat kilometers weg gelopen.

De laatste wandeling die we deden was een wandeling in het Anaga-gebergte in het noord oosten van Tenerife. In het wandelgidsje stond de wandeling als volgt beschreven:

' De hoogteroute tussen La Ensillada en Cabezo del Tejo behoort tot de indrukwekkendste wandelingen niet alleen van het Anaga-gebergte, maar van het hele eiland. Nauwelijks ergens anders op Tenerife bevindt zich een even mooi nevelbos en nauwelijks een uitzichtpunt van he Anaga-gebergte kan zich met dat van Cabezo del Tejo meten - als ook nog nevelflarden over de kam jagen, dan voelt men zich voor goed naar het rijk van de sprookjes en demonen verplaatst'

Die nevelflarden waren er zeker, eigenlijk meer een grote wolk waar we door heen liepen. Maar wat was het fantastisch!
Het eerste stuk naar de Cabezo del Tejo liepen we over een smal kronkelend steil pad door het dichtbegroeide bos (zie de foto). Onder bogen van kronkelende met mos begroeide laurierbomen, inderdaad een sprookjesbos!

Na ongeveer 45 minuten kwamen we op de Cabezo del Tejo waar van het beloofde uitzicht weinig te zien was. vanwege de mist. Er waren veel vogels die een welkom alternatief waren, ze fladderden vrolijk rond en smikkelde mee van onze broodjes.

De weg terug ging over een ander, stuk breder bospad. Hier hogere bomen en veel varens. Nog een laatste stukje terug door het wat dichter begroeide bos, dit was echt in een oerbos. Ik verwachte dat er elk moment een velociraptor of andere dinousaurus uit het struikgewas zou opduiken.

Deze wandeling is echt een aanrader voor een ieder die vakantie viert op Tenerife. Als je dan toch een wandeling wilt doen, laat het dan deze zijn. Niet te lang (6 km) en gemakkelijk te doen!