Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Over de top!

Gran Canaria,
Spanje


Op zoek naar de hoog(s)tepunten van Gran Canaria? Volg dan deze autoroute door het centraal massief van dit prachtige eiland. Denk voordat je op pad gaat aan warme kleding, want ook in de Canarische bergen kan het verrassend fris zijn. Natuurlijk kun je de auto ook halverwege aan de kant zetten voor een langdurige wandeling.

Vanuit Maspalomas neem je de GC-60 in noordelijke richting. De eerste tussenstop is in Fataga, een typisch Canarisch dorpje gelegen in de 'vallei der duizend palmen'. Met de laaghangende bewolking is het er even sprookjesachtig als de naam doet vermoeden. Je rijdt verder naar het bergdorp San Bartolomé de Tirajana, waar je een wandeltocht kunt maken langs een oude vulkaankrater of een bezoek brengt aan de kerk waarvan de bouw in 1690 werd aangevangen. Je kunt in dit dorp prima lunchen. De GC-60 verder vervolgend, kom je langs de beroemde Roque Nublo, een 1813 meter hoge rots van vulkanische oorsprong. Vele prachtige vergezichten zijn gegarandeerd en een wandeling is hier dan ook een must. Weer in de auto nader je als snel het dorpje Tejeda, bekend van de vele lekkernijen met amandelen. Loop zeker even bij een bakker binnen en doe er je voordeel mee! Even verderop bereik je ten slotte het Cruz de Tejeda, een stenen kruis op het hoogste punt (1450 meter) van de pas over het Cumbre-bergmassief en van oudsher een belangrijk logistiek knooppunt. Hier is vaak een kleine markt die je kunt bezoeken. Inmiddels zal de dag grotendeels gevuld zijn en is het tijd om weer terug te gaan. Kortste weg is terug over de GC-60, waarbij je ter hoogte van San Bartolomé de GC-65 richting Vecindario vervolgt. Je belandt zo vanzelf op de rondweg GC-1 en bent weer snel op je uitvalsbasis.

Zie ook [url=http://www.columbusmagazine.nl/europa/spanje/canarisch_-_gran_canaria/reisreporter/tip/21570/de_ruige_kant_van_gran_canaria.html]onze tip[/url] over de tour langs de noordwestkust van Gran Canaria.