Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fototip Puerto de Mogán

Gran Canaria,
Spanje


Puerto de Mogán is een mooi, schilderachtig en gezellig dorpje aan de zuidkant van Gran Canaria. Het is tegen een steile rotswand gebouwd. De voormalige vissershaven wordt nu vooral als jachthaven gebruikt. De jachthaven heeft 225 aanlegplaatsen waar zeilboten en vissersboten wanordelijk door elkaar liggen. De haven wordt omringd door de terrasjes van de havencafé’s. Eén maal per week vindt rondom de haven een gezellig drukbezochte markt plaats. Vanaf de kade gezellige straatjes met kleurige huizen. In de vensters bloeien bougainvilles en hibiscussen. Ook zie je vanaf de kade een buurtje met huizen die over kleine grachten heen gebouwd zijn, wat de charme van het havengebied nog verder versterkt.
Vanuit de haven vertrekken iedere dag, naast de vissersboten, ook de boten die toeristen de zuidkust van het eiland laten zien. Daarbij is er een grote kans om dolfijnen tegen te komen. Ook vertrekt hier de kleine toeristische onderzeeboot waarmee je de zeebodem in de omgeving kunt verkennen. De zeebodem van de kust van Mogán is namelijk een klein wonder, een publiek geheim onder duikliefhebbers.
In Puerto de Mogán zijn al verschillende keren kampioenschappen onderwaterfotografie gehouden en voor fotograferende duikers die naar Gran Canaria komen, is Mogán een verplichte bestemming.