Benidorm op Werelderfgoedlijst? image
PatrickF

Benidorm op Werelderfgoedlijst?

Benidorm moet zo snel mogelijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco komen. Volgens de Franse hoogleraar Philippe Duhamel is de Spaanse badplaats het Dubai van Europa. 'Jarenlang heeft men slecht over Benidorm gesproken, maar door de jaren heen heeft de plaats net zoveel waarde gekregen als andere steden die op de lijst staan vanwege hun architectonische hoogstandjes.'

Symbool voor massatoerisme
Volgens Duhamel is Benidorm hét internationale symbool voor massatoerisme. Vooral de skyline van Benidorm met haar vele bars, disco´s en restaurants maken de plaats uniek, beweerde de hoogleraar tijdens een internationaal toeristisch congres. 'Gebouwen als het Gran Bali Hotel en de Intemp toren zijn van hoge kwaliteit.' Benidorm zou de skyline nog beter kunnen benutten door de hoogste gebouwen te verlichten. Volgens Duhamel zou dat de stad het élan geven van Dubai of Tokio.

Werelderfgoedlijst
De Werelderfgoedlijst is een lijst met Werelderfgoed en wordt samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de Unesco.
De lijst bestaat uit totaal 878 monumenten. Het betreft 174 natuurgebieden, 679 cultuurschatten en 25 combinaties van die twee. 31 monumenten worden bedreigd.
Enkele bestemmingen die recent op de Werelderfgoedlijst zijn toegevoegd zijn zes woonwijken uit de jaren '20 in Berlijn, Melaka in Maleisië en het centrum van San Marino.

Foto: Benidorm door reismoeke.reisreporter.nl