Spanje Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Benidorm op Werelderfgoedlijst?

Gepubliceerd: 29 okt 2008
0

Benidorm moet zo snel mogelijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco komen. Volgens de Franse hoogleraar Philippe Duhamel is de Spaanse badplaats het Dubai van Europa. 'Jarenlang heeft men slecht over Benidorm gesproken, maar door de jaren heen heeft de plaats net zoveel waarde gekregen als andere steden die op de lijst staan vanwege hun architectonische hoogstandjes.'

Symbool voor massatoerisme
Volgens Duhamel is Benidorm hét internationale symbool voor massatoerisme. Vooral de skyline van Benidorm met haar vele bars, disco´s en restaurants maken de plaats uniek, beweerde de hoogleraar tijdens een internationaal toeristisch congres. 'Gebouwen als het Gran Bali Hotel en de Intemp toren zijn van hoge kwaliteit.' Benidorm zou de skyline nog beter kunnen benutten door de hoogste gebouwen te verlichten. Volgens Duhamel zou dat de stad het élan geven van Dubai of Tokio.

Werelderfgoedlijst
De Werelderfgoedlijst is een lijst met Werelderfgoed en wordt samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de Unesco.
De lijst bestaat uit totaal 878 monumenten. Het betreft 174 natuurgebieden, 679 cultuurschatten en 25 combinaties van die twee. 31 monumenten worden bedreigd.
Enkele bestemmingen die recent op de Werelderfgoedlijst zijn toegevoegd zijn zes woonwijken uit de jaren '20 in Berlijn, Melaka in Maleisië en het centrum van San Marino.

Foto: Benidorm door reismoeke.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
Hoe veilig is reizen naar Barcelona op dit moment?

10 okt 2017, Het is onrustig in Barcelona en de autonome regio Catalonië. De Catalaanse premier wil er de onafhankelijkheid uitroepen, maar de Catalanen zijn hierover verdeeld. Is het op dit moment wel verstandig om erheen te reizen? Dit is de stand van zaken.

0
Handige Tips
Deze geheime feature van Airbnb kende je nog niet

02 okt 2017, Kun je geen goedkoop hotel vinden? Dan boek je toch gewoon een appartementje via Airbnb! De verhuursite is inmiddels niet meer weg te denken tijdens het boeken van een (steden)tripje. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je er méér mee kunt...

0
Video
Columbus-clip: mee met ons team in Spaans Baskenland

29 sep 2017, ‘Ik heb Pin y Pon aan de lijn!’ horen ze de gastvrouw van het restaurant roepen tegen een collega als ze de reservering van Columbus-reporters Tim Bilman en Tom Aussems aanneemt. Wat blijkt: Pin y Pon zijn de Jip en Janneke van Spanje … Het ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.