Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onbekend Spanje.

Andalusie,
Spanje


Veel mensen kennen Spanje alleen van de mooie kustlijn, maar er is zoveel meer. Spanje heeft heel veel nationale parken, waar het natuurschoon prachtig is. Eén van die parken is El Torcal.
Het bezoeken van dit park vorige maand liet mij zien dat ook hier de invloed van Corona groot is. Geen buitenlandse toeristen en de steenbokken waren heel mak. Tijdens zonopkomst had ik de weg helemaal voor mezelf en ook overdag was het erg rustig.

Het natuurpark El Torcal de Antequera in Andalusië ligt bij de A-45, op loopafstand van de dorpjes La Joya en Villanueva de la Concepción. En een paar kilometer van de stad Antequera. Je kan prachtig wandelen in El Torcal. Wandelroutes gaan van makkelijk tot moeilijk. Er zijn 3 routes van 1,5 km, 2,5 km en 4,5 km. Vanuit het bezoekerscentrum werden deze thematische wandelroutes uitgezet. Daarnaast zijn er 's avonds soms ook georganiseerde wandeltochten onder begeleiding van een gids en kan je deelnemen aan sterrenkijkexcursies. Ook het omliggende landschap is prachtig om te wandelen.