Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Betoverend

Andalusie,
Spanje


Ik ben al één keer eerder in El Torcal geweest en was onder de indruk van de zonsopkomst. Ik werd ook deze keer niet teleurgesteld, wat een mooie kleuren en dan ook nog mistig, ik kon mijn geluk bijna niet op.

Reizen in deze tijd van Corona is erg bijzonder. In Spanje zijn we bijna geen toeristen tegengekomen alleen Spanjaarden die in eigen land vakantie vierden. Ook in El Torcal was de invloed van Corona merkbaar. Wij waren de enige toeristen met een camper die ook bleven overnachten. Verder ben ik, bij zonsopkomst veel steenbokken tegengekomen die mij alleen maar verbaasd aankeken in plaats van maken dat ze wegkwamen.

Torcal de Antequera is een natuurreservaat in de gemeente Antequera in de Spaanse autonome gemeenschap Andalusië. Het ligt vlak bij de A-45. Het park bestaat sinds 1929 en heeft een grootte van 1171 hectare. Het is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn.Het park ligt dicht bij de plaats Villanueva de la Concepción en is van daaruit over een geasfalteerde weg te bereiken. Er zijn drie wandelroutes, met lengtes van 1,5 km, 2,5 km en 4,5 km. (Wikipedia) Verder zijn er een bezoekerscentrum met een groot parkeerterrein waar je met de camper vrij mag overnachten.