Triglav NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Natuurlijk zwembad

Triglav NP,
Slovenië


De rivier de Soča is een prachtige rivier die in de Julische Alpen ontspringt en zich door een mooi ruig landschap een weg naar beneden zoekt. Langs de rivier, die bekend staat om haar turqoise kleur bij zonnig weer, is een trail uitgezet, die zeer de moeite waard is en steeds weer verrast. Meerdere plekken geven toegang tot de trail zodat je niet persé de hele route hoeft te lopen. Wij hebben vanuit Bovec de bus genomen en zijn 10 km verderop uitgestapt en van daaruit terug gelopen. De route is redelijk goed aangegeven, hoewel wij op het laatst alsnog de track zijn kwijt geraakt en dus verkeerd (en veel te ver) zijn gelopen. De route loopt dan weer eens pal langs de rivier en soms meer door de bossen op hoger gelegen gebied, maar de Soča is altijd in het zicht. Overal kun je over rotsen klimmen en genieten van de stroomversnellingen die op tal van plekken een woeste Soča laten zien.

Onderweg in het lagere gedeelte zijn er meerdere plekjes met strandjes, die populair zijn bij locals en toeristen (er zijn redelijk wat campings in dit gebied). Het water is ook de in zomer ijskoud. Wij liepen de trail op een hete zomerdag maar vonden zelfs toen het water nog behoorlijk koud.

Het was een spontane ingeving om naar Slovenië te gaan, maar wij gaan in elk geval nog graag eens terug naar dit prachtige land met haar vriendelijke bevolking.