San Marino

De Republiek San Marino is een dwergstaat en enclave in Italië, op de grens van Emilia-Romagna en Marche. Het is een van de kleinste landen ter wereld. San Marino zou in het jaar 301 gesticht zijn door de heilige Marinus, een monnik en steenhouwer die probeerde te ontkomen aan de christenvervolgingen van keizer Diocletianus, en daarmee de oudste nog bestaande republiek ter wereld zijn. Het piepkleine landje werd door het Frankrijk van Napoleon in 1797 erkend, en op het Congres van Wenen in 1815 door de andere Europese staten.

Informatie over San Marino

Beste foto's & tips van San Marino

'398105' door vascodigama '398105' door vascodigama

San MarinoSan Marino

San MarinoSan Marino

Sprookjesachtig...kas

vascodigama

Ticket geboekt, auto gehuurd, klein tentje geleend, dat was alles wat er gepland was. De rest was ongepland tijdens onze reis door Italië van Milaan naar Rome. Zo kwamen we langs de enclave San Marino en stuitte we op dit sprookjesachtige kasteel genaamd: Monte Titano. Prachtig dorpje met kastelen met kantelenmuren waar je overheen kan lopen.

'499230' door blauwvinger '499230' door blauwvinger

San MarinoSan Marino

San MarinoSan Marino

Uitzicht vanaf Città.

blauwvinger

Dit is het uitzicht vanaf de berg waarop Città di San Marino (Stad San Marino) ligt. De huizen beneden liggen praktisch tegen die berg aan en je moet er langs rijden wil je boven in de historische stad komen.

'363105' door blauwvinger '363105' door blauwvinger

San MarinoSan Marino

San MarinoSan Marino

Straatje in San Marin

blauwvinger

Dit is een straatje in San Marino, de hoofdstad van het ministaatje San Marino. San Marino is de kleinste republiek ter wereld. De hoofdstad San Marino ligt op de berg Monte Titano. Als traditionele stichtingsdatum wordt 3 september 301 beschouwd, toen christelijke vluchtelingen onder leiding van Marinus van Rimini op de Titano een nederzetting stichtten.

Laat kaart zien