San Marino beste reistijd

Het weer in San Marino

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor San Marino te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in San Marino? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor San Marino

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in San Marino:De beste reistijd voor San Marino is mei, juni, september en oktober. Het ruige landschap van San Marino wordt gedomineerd door de Apennijnen. De zomers zijn heet, de winters mild, en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Voor- en najaar zijn de beste reistijden.


Reisadvies
Voor San Marino geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 juli Val van het Fascisme, 3 september Oprichting van San Marino

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over San Marino

Beste foto's & tips van San Marino

'398105' door vascodigama '398105' door vascodigama

San MarinoSan Marino

San MarinoSan Marino

Sprookjesachtig...kas

vascodigama

Ticket geboekt, auto gehuurd, klein tentje geleend, dat was alles wat er gepland was. De rest was ongepland tijdens onze reis door Italië van Milaan naar Rome. Zo kwamen we langs de enclave San Marino en stuitte we op dit sprookjesachtige kasteel genaamd: Monte Titano. Prachtig dorpje met kastelen met kantelenmuren waar je overheen kan lopen.

'499230' door blauwvinger '499230' door blauwvinger

San MarinoSan Marino

San MarinoSan Marino

Uitzicht vanaf Città.

blauwvinger

Dit is het uitzicht vanaf de berg waarop Città di San Marino (Stad San Marino) ligt. De huizen beneden liggen praktisch tegen die berg aan en je moet er langs rijden wil je boven in de historische stad komen.

'363105' door blauwvinger '363105' door blauwvinger

San MarinoSan Marino

San MarinoSan Marino

Straatje in San Marin

blauwvinger

Dit is een straatje in San Marino, de hoofdstad van het ministaatje San Marino. San Marino is de kleinste republiek ter wereld. De hoofdstad San Marino ligt op de berg Monte Titano. Als traditionele stichtingsdatum wordt 3 september 301 beschouwd, toen christelijke vluchtelingen onder leiding van Marinus van Rimini op de Titano een nederzetting stichtten.

Laat kaart zien