Novosibirsk beste reistijd

Het weer in Novosibirsk

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Novosibirsk te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Novosibirsk? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Novosibirsk

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

  
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midwest-Rusland:Beste reistijd van Novosibirsk is mei t/m augustus. Hoewel het kwik in de steppes van Novosibirsk tussen mei en september wel erg hoog stijgt, wint de zomer het van de winter als beste reisseizoen. Want zo hard als de temperatuur in het zuidoosten klimt, des te harder daalt ze in de rest van Novosibirsk tussen november en maart.


Reisadvies
De reisadviezen verschillen per gebied. De grotere steden hebben een positief reisadvies.

Feestdagen
12 juni Onafhankelijkheidsdag, 7 november Dag van Verzoening, 12 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Novosibirsk

Beste foto's & tips van Novosibirsk

'523486' door elskuiper '523486' door elskuiper

RuslandNovosibirsk

RuslandNovosibirsk

Even je fiets aan de.

elskuiper

Novosibirsk is de derde grootste stad van Rusland, na Moskou en Sint Petersburg. Het is een jonge stad in het oosten van Rusland met parken her en der verspreid door de stad waar in het weekend, als het zonnetje schijnt, jonge families een wandeling maken en kinderen samenkomen om te spelen. Deze jongen z'n vriendjes hadden hem blijkbaar even verlaten en hij trapt verveeld een steentje.

'233445' door Troublemaker '233445' door Troublemaker

RuslandNovosibirsk

RuslandNovosibirsk

Oud huisje in...Novos

Troublemaker

Als je de Transsiberië express neemt, ga dan in de winter en maak zoveel mogelijk tussenstops! Wij stopten in Novosibirsk en sliepen daar bij een jong stel thuis, dat ons meenam naar de lokale ijsclub. Maar ook gingen we in onze ski-outfits naar de opera, waar de heren in smoking en de dames hooggehakt rondliepen. Dit is een oud huisje midden in de stad.

'518519' door elskuiper '518519' door elskuiper

RuslandNovosibirsk

RuslandNovosibirsk

Eén van de laatste...

elskuiper

Dieren moeten uiteraard gefotografeerd worden in hun natuurlijke habitat! Want daar horen ze. Maar wat nu als dieren bijna geen natuurlijk habitat meer hebben? Dat geldt voor deze amoerluipaard. Iedereen kent natuurlijk de schattig uitziende pandas of orang-oetans, waarvan er nog een paar duizend in het wild voorkomen, maar van deze luipaard komen volgens schattingen nog slechts 70 exemplaren in het wild voor in een klein gebied in het verre oosten van Rusland. Deze diersoort valt dan ook in de categorie: ‘ernstig bedreigd (kritiek)’, de hoogste categorie die wordt toegewezen voordat ze als ‘uitgestorven in het wild’ gekenmerkt worden. Gelukkig zijn er nog ongeveer 300 luipaarden in dierentuinen wereldwijd, waaronder in de dierentuin van Novosibirsk, waar door middel van fokprogramma’s tussen dierentuinen hard gewerkt wordt om de populatie niet te laten uitsterven. Kijkend naar deze prachtige dieren is het bizar om te realiseren dat we ze als mensen bijna tot uitsterven hebben gebracht door op ze te jagen en het verkleinen van hun leefomgeving. Het geeft ineens een nieuwe bewustwording over de wereld waarin we leven. We proberen nu uit alle macht de luipaarden te behouden, en dat is hopelijk niet te laat. De dierentuin van Novosibirsk heeft niet alleen deze bedreigde soort, maar ook Perzische luipaarden, Siberische tijgers, witte Bengaalse tijgers, orang-oetans, Stellers zeearenden, en Japanse kraanvogels. Het is naast één van de grootste dierentuinen in Rusland dan ook een belangrijk wetenschappelijk instituut. Ondanks dat ik ook vind dat dieren niet in kooitjes horen, is de dierentuin van Novosibirsk een tip waard te vermelden en mocht je in de buurt zijn, ga zeker. De de entree naar het park is omgerekend slechts 3 euro(!) en je ziet een varieteit aan prachtige dieren in een mooi aangelegd en onderhouden omgeving. Ter aanvulling: het verblijf van de luipaard was een stuk groter dan te zien is op de foto. Deze stam op een verhoging lag in een uitbouw van grote verblijf.

Laat kaart zien