Moskou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandel over de Tverskaya Ulitsa

Moskou,
Rusland


Wat de Champs-Élyssées is voor Parijs en de Kurfürstendamm voor Berlijn, is de Tverskaya Ulitsa voor Moskou. Ik sta hier met mijn rug naar het Rode Plein en kijk naar het begin van deze hoofdader voor de stad.
De straat is in feite al in gebruik sinds de Middeleeuwen. Het was toen al de hoofdweg waarlangs reizigers datgene vonden wat ze nodig hadden: herbergen, stallen, smidsen.
Het werd later de route die door de tsaar en zijn gevolg bij officiële bezoeken aan Moskou werd gereden. De straat was toen nog niet breder dan 15 meter en het wegdek bestond uit hout.
In de 19e eeuw werd de Tverskaya Ulitsa bekend om zijn restaurants, theaters, hotels en winkels met Franse mode. Na 1990 werd het de zesbaansweg die het nu is. En het bleef Moskou’s belangrijkste en drukste winkel- en theaterstraat.

Als je tijd hebt tijdens een stedentrip Moskou is het zeker leuk om tussen de hippe Moskovieten te flaneren over de chique Tverskaya boulevard. Je vindt er een groot aantal bijzondere en historische gebouwen en bezienswaardigheden.
Zoals linksvoor het Hotel National, het mooiste en eens het meest prestigieuze hotel van Moskou. Ontworpen in een mix van Jugendstil en Neoclassicisme.