Timisoara beste reistijd

Het weer in Timisoara

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Timisoara te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Timisoara? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Timisoara

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Timisoara:De beste reistijd voor Timisoara is mei, juni en september. Timisoara heeft strenge winters en warme zomers. Op de Donauvlakte bij Boekarest zijn zomers met temperaturen boven de 28°C heel normaal. De kust zorgt voor wat verkoeling en de temperatuur ligt daar rond 24°C in de zomer. In september is de temperatuur heerlijk en valt er weinig neerslag. Nadeel van het voorjaar is dat er dan relatief veel regen valt.


Reisadvies
Voor Timisoara geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 december Nationale Feestdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Timisoara

Beste foto's & tips van Timisoara

'272106' door RonMessing '272106' door RonMessing

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Herder in de bergen

RonMessing

In het prachtige berg gebied rond Petrosani kwamen we deze herder tegen, die behalve met geiten en bijen ook nog een ezel bij zich had. Toen wij er langs kwamen was de ezel net 2 minuten bevallen. Hij begreep van alle aandacht maar weinig, is toch normaal. Voor hem wel, maar voor ons niet

'218218' door jeroeo '218218' door jeroeo

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Kerk

jeroeo

Timisoara, vrouw in de orthodoxe kerk, een ieder die binnenkomt voert hier een scala van rituelen met objecten uit, zoals zoenen, strelen handopleggingen etc. zo nu en dan word het bijna erotiek in de kerk.

'271906' door RonMessing '271906' door RonMessing

RoemeniëTimisoara

RoemeniëTimisoara

Roemeens vervoer

RonMessing

Nog steeds kom je ze volop tegen, als vervoer voor het gezin, om hooi van het land te halen, om sloopijzer uit een oud fabriekspand mee te nemen noem maar op. Wel oppassen geblazen op de weg, want om de (niet overzichtelijke) hoek kan er ineens een staan. Maar dat zelfde geld voor paarden; koeien een kudde schapen of het compleet ontbreken van uberhaupt een weg.

Laat kaart zien

Laatste Timisoara artikelen

Tijd voor Timisoara

De Roemeense budgetbestemming Timişoara is als een tweedehands boek van een onbekende auteur op de rommelmarkt. Het kost slechts een paar euro, er is geen hond die het kent en je verwacht er niet te veel van. Maar als je hem openslaat lees je ’m in één keer uit en snak je naar meer.

De Roemeense budgetbestemming Timişoara is als een tweedehands boek van een onbekende auteur op de rommelmarkt. Het kost slechts een paar euro, er is...