Boekarest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het oude paleis

Boekarest,
Roemenië


Het voormalige koninklijke paleis in de Roemeense hoofdstad Boekarest huisvest tegenwoordig het nationale kunstmuseum. Het grote en imposante gebouw is helemaal verbouwd en de collectie is indrukwekkend. Het is wel jammer dat je niet meer overal kunt zien hoe het paleis er in de vroegere jaren heeft uitgezien.

Via de rechter ingang krijg je toegang tot Roemeense kunst, van de middeleeuwen tot aan modern art. Bijzonder mooi om te zien. Via de linker ingang kom je bij de buitenlandse werken, waaronder ook doeken van Rembrandt en Rubens. Hier heb je de doorkijk naar het schilderij 'The three graces' van Hans von Aachen. Het werd aan het eind van de 16e eeuw geschilderd.

De toegang tot het museum/paleis is niet erg duur. Wil je er fotograferen, dan betaal je 100 lei extra (omgerekend 25 euro). Dat is erg jammer. Omdat ik in Boekarest toch veel wilde fotograferen heb ik zo'n speciale fotografenbadge aangeschaft en was alles ineens toegestaan. Zelfs flitsen. Alsof die 100 lei de doeken beschermen tegen flitslicht.

Maar... het museum is wel een aanrader als je on de stad bent. Er hangt en staat heel wat moois.