Porto image

Porto


Reviews

Porto
Portugal
Martijnbodegraven

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
7
Portugal Porto
Gillian was hier 22 Jun 2017
Als je een stedentrip naar Porto in gedachten hebt, is het de overweging waard rond 23 juni te gaan. Dan barst namelijk het Sao Jao feest los, een van de grootste feesten van Portugal. De hele stad is versierd en staat in het teken van feest met vele leuke tradities. Bij zonsondergang start dit feestelijke spektakel. Overal worden buiten de sardines en paprika's gegrild om met vrienden en familie met een lekker wijntje op te eten. Vervolgens trekt men naar het oude centrum waar overal live muziek is en gedanst en feest gevierd wordt. En hierbij is het heel gewoon dat je door iedereen vrolijk op je hoofd getikt wordt met een plastic hamertje. Meestal zijn de hamertjes voorzien van licht en geluid wat de boel extra feestelijk maakt. En met wat pech krijg je ook nog een stinkende prei aan een stengel voor je neus te hangen. Overal worden warme luchtballonnen opgelaten die door de lucht zweven. Tegen middernacht trekt iedereen naar de oevers van de Douro waar om 12 uur een spetterende vuurwerkshow losbarst vanaf pontons op de rivier en vanaf de Ponte D. Luis I daalt prachtig vuurwerk naar beneden. Vervolgens wordt het feest tot in de kleine uurtjes voortgezet. Terug bij ons guesthouse rond twee uur in de nacht was daar het feest nog volop in de gang. Druk....?? Ja, maar een prachtig leuk feest met veel leuke en rare rare tradities en de volgende dag heb je Porto vrijwel voor jezelf alleen. De meeste bewoners moeten dan al of niet met een kater bijkomen van de feestelijkheden.
Stad
 • Bijzonder feest
Review geplaatst op 2021-03-08
9
Portugal Porto
Marjolijn was hier 31 Aug 2015
Voor een (reis)fotograaf is een fotomuseum natuurlijk altijd interessant. Daarom zeker bezoeken in Porto: het Centro Portugues de Fotografia. Een fotomuseum/expositieruimte in een wel heel bijzonder gebouw: het Centro Portugues de Fotografia is gehuisvest in de voormalige gevangenis van Porto. Tot 1974 was dit nog een gevangenis, daarna werd het gebouw gesloten, en in 1997 werd het heropend als Portugees centrum voor fotografie. Op de bovenste verdieping veel (echt heel veel) oude camera's, beneden prachtige grensverleggende foto-tentoonstellingen. En ook het gebouw is interessant, je ziet nog goed dat dit een gevangenis is geweest.
Stad
 • bijzonder gebouw (oude gevangenis)
 • veel te zien: camera's, foto's
 • historische foto's, en nieuw werk
 • gratis
 • in het centrum van Porto
 • geen
Review geplaatst op 2016-12-25
8
Portugal Porto
Corriedewinter was hier 31 Aug 2016
Op een boshelling ten oosten van Braga staat het meest opzienbarende heiligdom van Portugal. De Bom Jesus do Monte. Bom Jesus do Monte betekent Goede Jezus van de berg. Hier komen heel veel gelovigen maar ook toeristen die allen de 116 meter hoge trappen beklimmen. De zigzag trappen zijn gewijd aan de vijf zintuigen. Elk wordt vertegenwoordigd met een eigen fontein en een afbeelding. In de kapellen vind je beeldengroepen die het lijdensverhaal van Christus weergeven. Aan het eind van de trappen staateen barokke, bezienswaardige kerk, gebouwd in 1725 en omgeven door een groot park met bomen, planten, bloemen en een meertje. Vanaf het plein voor de kerk heb je schitterend uitzicht op de omgeving.
Stad
 • Enige in zijn soort
 • Prachtig uitzichtpunt
 • In het hoogseizoen druk
Review geplaatst op 2016-11-10
9
Portugal Porto
Baatjes was hier 30 Sep 2015
Porto is gelegen aan de rivier de Douro en bestaat bekend om zijn portwijn. Voor mij een reden om een bezoek aan deze stad te brengen. Op de rechteroever van de rivier ligt het traditionele centrum van de stad, met onder andere de wijk Ribeira. Hier kun je leuk eten en lekker langs de boulevard lopen. Wij hebben heerlijk tapas (petiscos) gegeten met uitzicht op de Don Luis I brug. Er zijn genoeg kathedralen, kerken en musea te bezoeken voor de liefhebber. Maar gewoon rondlopen door de stad is ook heel fijn. Op de linkeroever vind je Villa Nova de Gaia, waar alle portkelders gevestigd zijn. Je kunt bij bijna elke porthuis een tour doen met aansluitend een proeverij. Persoonlijk vonden wij de proeverij bij Grahams erg leuk (we hebben er meerdere gedaan) omdat je hier kon kiezen uit vier verschillende proeverijen. Aan deze kant van de rivier heb je een prachtig uitzicht op het centrum van Porto (zie mijn foto ‘Kleurige daken’. Wandelen in Porto vergt wel een beetje conditie omdat zowel de linker- als de rechteroever op heuvels is gebouwd. Maar als je moe wordt, neem je gewoon de kabelbaan. Wij zijn niet heel erg gecharmeerd van de Portugese keuken, de petiscos zijn lekker, maar wij slaan de traditionele Portugese maaltijden de volgende keer over. Maar anderen zullen het hier wellicht niet mee eens zijn.
Stad
 • Fotogenieke stad
 • Portkelders
 • In oogsttijd druk
Review geplaatst op 2018-01-17