Porto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De stad Porto

Porto,
Portugal


De Douro loopt midden door de stad. Links en rechts van de Douro is het een al gezelligheid, restaurantjes en kleine winkeltjes.
Via de imposante stalen brug , de Ponte Luis, die de twee oevers van de Douro met elkaar verbindt, loop je makkelijk van het ene deel naar het andere deel van Porto.

Porto heeft een mooi oud historisch centrum waar je je uren kunt vergapen aan de overweldigende oude gebouwen, kathedralen en de oude wijken. Breng ook een bezoek aan de oude porthuizen en doe daar een rondleiding. En natuurlijk een Portje proeven.

Wij waren hier tijdens het stadsfestival São João dat jaarlijks wordt gevierd op 23 juni in de Portugese havenstad Porto. Een feest dat de katholieken in naam van Johannes de Doper vieren.
Het is een oud volksfeest waar de vruchtbaarheid van de mensen en de vreugde van de eerste oogst gevierd wordt. Op deze dag mag je iedereen op zijn hoofd timmeren, met een plastic hamertje. Hiermee laat je spontaan weten dat je iemand leuk vindt en bij elke klap geeft de hamer ook nog eens een hoog piepje.

(wil je meer weten over dit feest, tijd geleden heb ik hier een blog over geschreven)