Portugal

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Portugal image

Roadtrippen door centraal Portugal

Portugal
Europa
Jolijnvg

Roadtrippen door centraal Portugal

Onontdekt Portugal

Even ertussen uit willen, we kennen het allemaal wel! Wij waren op zoek naar een interessante bestemming die niet voor de hand liggend is en kwamen uit bij een fly & drive door centraal Portugal. Het minst toeristische deel en heel anders dan je gewend bent van Portugal. Wij huurden een auto en zijn een weekje deze regio gaan verkennen!

Verblijven in een authentiek, leistenen dorpje

We kwamen 's avonds aan in Porto. 's Morgens reden we op tijd aan om aan onze roadtrip te beginnen. De tweede stop op de rondreis was een van de Schist dorpjes. Deze dorpjes zijn authentiek, met huisjes gemaakt van leisteen en liggen verscholen in het binnenland, waardoor ze omringd zijn met prachtige, ongerepte natuur! Wij verbleven in een van deze authentieke huisjes in de Cerdeira Village. Een hele onderneming om hier te komen, met flink wat smalle haarspeldbochten. Hier begon het avontuur! Eenmaal aangekomen keken we onze ogen uit. Bij de parkeerplaats een uitzicht op het dorpje met de prachtige natuur er omheen. Vanaf de parkeerplaats was het wel nog een stukje lopen naar de receptie, maar dit was zeker geen straf, daar het een erg sfeervolle wandeling was.

Op watervallenjacht

Tijdens ons verblijf in de Cerdeira Village hebben wij ons vermaakt in de omgeving van het dorpje. De eerste dag hebben we een stevige hike gemaakt naar de waterval Cascata do Candal. Onderweg kwamen we een aantal ruïnes tegen. Het is ons niet duidelijk waar deze van zijn, maar dit en de uitzichten onderweg maakte de wandeling wel extra leuk! Eenmaal aangekomen werden we positief verrast door de grootte van de waterval. Hierna hebben wij een van de andere schist dorpjes bezocht, Talasnal. Dwalen door de smalle, maar sfeervolle straatjes om vervolgens te genieten van een heerlijke Portugese lunch in een van de gezellige huisjes.

De dag hierna zijn wij vroeg uit te veren gegaan om de zonsopkomst mee te pakken. Hiervoor zijn we naar de top van de Serra da Lousa gereden. Een van de hotspots van de regio is hier te vinden; een schommel met een prachtig uitzicht. Hier zijn wij ook ’s avonds nog terug geweest om de zonsondergang te fotograferen. 

Na het ochtendtripje zijn wij doorgereden naar Coentral, waar we langs een geitenboerderij kwamen. Via hier zijn wij naar de volgende waterval gereden; Cascatos do Coentral. Ook hiervoor moesten we een stevige wandeling maken, maar het eindpunt was het weer meer dan waard!

De derde dag bij de Schist dorpjes hebben we nog een waterval bezocht; Fraga Da Pena. Deze was wat makkelijker te bereiken, maar daarom niet minder mooi. Hierna zijn wij via Piodao doorgereden naar Foz De Egua. Een sprookjes dorpje waar wij dan ook weer positief verrast werden! Deze dag hebben wij afgesloten bij de een na laatste en daarbij ook de breedste waterval Poco Da Broca.

Het verkennen van de bergen in Serra Da Estrela

De volgende bestemming lag aan de voet van het natuurpark Serra Da Estrela. Hier hadden we helaas maar 1 dagje. Na een gesprek met de hoteleigenaar hebben we een route uitgestippeld waardoor we in 1 dag zo veel mogelijk konden zien. We zijn naar het hoogste punt van Portugal gereden, waar we helaas dichte mist hadden, waardoor we niks konden zien. Gelukkig was het onderweg wel nog mooi weer, waardoor we alsnog van de uitzichten konden genieten! Hierna zijn we via de Gletsjer Vallei van Zêzere teruggereden. Een ruw landschap wat wij niet verwacht hadden tegen te komen in dit land. Op de terug weg zijn we nog verrast met een mooie zonsondergang wat prachtige plaatjes opleverde. Een mooie afsluiting van een mooie dag!

Port proeven in Porto

De rondreis hebben wij weer afgesloten in Porto. Hier hebben we het rustig aan gedaan. We zijn de stad in gelopen en zijn uitgekomen bij Porto Cruz, waar we na een wandeling over Dom Luis l genoten hebben van een glaasje port én uiteraard een mooi souvenirtje mee hebben genomen. Hierna zijn we terug gewandeld naar de andere kant om onze vakantie af te sluiten met een lekker hapje en drankje!

Deetox in Portugal

Wij hebben deze rondreis in november, buiten het seizoen, gemaakt. Om deze reden hadden wij bijna alle bezienswaardigheden voor onszelf! Zelfs in een van de hotels waren wij de enigste gasten. Op de tweede bestemming bij de Cerdeira Village hadden we ook nog zo goed als geen telefoon- en internetverbinding. Een erg fijne manier om dus echt tot rust te komen in de ongerepte natuur van dit prachtige land!

Foto's

Cerdeira village
Cerdeira village
Jolijnvg
Een van de watervallen
Een van de watervallen
Jolijnvg
Een boer in Serra da Estrela
Een boer in Serra da Estrela
Jolijnvg
Zonsondergang in Serra da Estrela
Zonsondergang in Serra da Estrela
Jolijnvg

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Roadtrippen door centraal Portugal"

 • profile image comment
  Door Malou van Gorp• geplaatst op 30 Mar 2020 | 11:50:25

  Leuke tips!

 • profile image comment
  Door CDahlkamp• geplaatst op 24 Mar 2020 | 16:07:20

  Wat een heerlijke trip hebben jullie gemaakt. Dank ook voor het delen van de tips

 • profile image comment
  Door Elleke• geplaatst op 09 Mar 2020 | 20:35:06

  Dat lijkt me een leuk tripje! Ik las enkele goeie tips! ;-)