Krakau reviews

9
Polen Krakau
JBussers was hier 01 mrt 2017
Krakau is een geweldige stad. Een stad waar de historie tot leven komt maar waar er ook genoeg in het heden te doen is. Ga naar Schindler's factory, bezoek de prachtige kerken en dompel je in het avondleven in Krakau. Pak een wodka met een haring of proef de heerlijke Pierogie. Alles wat je zoekt in een stedentrip is te vinden in Krakau. Het is ook de perfecte uitvalbasis om Auschwitz te bezoeken. Iets wat een verplichting zou moeten zijn, opdat we niet vergeten.
Stad
  • Veel historie
  • Goedkoop
  • Veel bezienswaardigheden
  • Lekker eten
  • geen??
Review geplaatst op 2017-04-01
8
Polen Krakau
ChantalvanHoek was hier 01 okt 2015
Een van de grootste pleinen van Europa, de Grote Markt van Krakau. Toeristisch? Ja. Maar je kunt er niet omheen. Een herkenningspunt als je door de stad struint, en gezellig om 's middags aan het plein een wijntje of biertje te drinken op een van de terrasjes. Waarschijnlijk betaal je er dan wel te veel voor, maar dan nog is het er niet duur. Ook 's avonds is het plein mooi verlicht en waan je je even in de Middeleeuwen. Overigens is de kans groot er minstens een bruidspaar te spotten.
Stad
  • Een echt herkenningspunt
  • Gezelligheid gegarandeerd
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-11-09
8
Polen Krakau
ChantalvanHoek was hier 01 okt 2015
Als een gracht om het oude centrum van Krakau ligt dit park. Toen ik hier in de herfst was, kleurde het park prachtig oranje. Je hoeft vanaf het grote plein niet ver te lopen om hier te belanden, maar toch was het er niet overdreven druk. Hier ontsnap je heel even uit de drukte van het centrum, ondanks dat het er dichtbij ligt. Ik denk niet dat het er in de regen zo leuk zal zijn, maar doordat het zonnetje heerlijk scheen heb ik hier enorm genoten.
Stad
  • Dicht bij het centrum
  • Leuke verscheidenheid aan mensen
  • Niet leuk als het slecht weer is
Review geplaatst op 2016-11-09
10
Polen Krakau
aticketto was hier 01 aug 2013
Wanneer je de Schindler’s Factory bezoekt wil ik je aanraden om eerst de film Schindler’s List van Steven Spielberg te kijken. Ook al gaat er maar een klein deel van het museum gaat over Schindler is wel zeker de moeite waard en een beetje voorkennis is nooit weg. Het grootste deel van het interactieve museum laat je kennis maken met de stad Krakau onder nazi-bezetting. In het gebouw was het vroegere emailfabriek van Oskar Schindler gevestigd. Goed georganiseerde en innovatieve tentoonstellingen vertellen het bewegende verhaal van de stad van 1939 tot 1945. Een bijzonder leerzaam en indrukwekkend museum, dat je niet mag missen. Schindlers fabriek ligt in net even buiten het centrum. Vanaf het centrale marktplein loop je in 30 minuten naar de fabriek, met de bus of tram stap je uit bij de halte Plac Bohaterów Getta. Ik raad aan om dit museum vroeg te bezoeken ivm de drukte. Trek er tussen de 2 en 3 uur voor uit.
Stad
  • Goede informatie
  • Prachtig en indrukwekkend
  • Lage entreeprijs, 5 euro
  • Het kan er heel druk zijn
Review geplaatst op 2017-05-01
9
Polen Krakau
aticketto was hier 01 aug 2013
Ik als liefhebber van de schietsport (niet op dieren !!!) is Polen een land waar het zeker de moeite waard is om een schietbaan op te zoeken. Vanuit Krakau hadden we via Crazyguides.com een arrangement geboekt. Er zijn meerdere organisaties die dit aanbieden, kwestie van even google raadplegen. Het wordt niet gewaardeerd om op eigen houtje bij de schietbaan aan te komen. Als je een arrangement boekt wordt je bij je hotel opgehaald en ook weer voor de deur (of een locatie naar keuze in de stad) terug gebracht. Onder begeleiding van professionele schutters kun je met verschillende wapens schieten afhankelijk van het pakket wat je kiest. De locatie is een oud fort wat wel extra sfeer geeft en je staat binnen maar je schiet naar buiten op verschillende doelen. Veiligheid staat ook hier voorop en draag je beschermende middelen zoals oorkleppen en veiligheidsbril. Het groot voordeel in Polen is het wapenarsenaal. In Nederland is het ondenkbaar om met een AK47 (aka the Kalashnikov) en een Uzi te schieten dus grijp hier je kans als je er bent.
Stad
  • Bijzondere aktiviteit
  • Wapenkeuze
  • Proffesionele begeleiding
  • Geen ervaring nodig
  • Prijzig
Review geplaatst op 2016-09-26
9
Polen Krakau
aticketto was hier 01 aug 2013
In eerste instantie was ik een beetje terughoudend over een reis naar Polen maar omdat ik graag Auschwitz een bezoek wilde brengen ging het er toch van komen. Het begon met een 3-daagse planning maar hoe meer ik ging lezen over Krakau hoe enthousiaster ik werd dus werden het 5 dagen. Er is zoveel te doen in deze stad aan de Wisla en omdat Stalin in de tweede wereldoorlog hier graag verbleef is deze stad zo mooi bewaard gebleven. Mooie straatjes, schitterend plein en de vele kerken sieren de stad. Ontzettende vriendelijke bevolking en de mensen onder de 40 spreken bijna allemaal Engels en helpen je graag als je verdwaalt raakt in de smalle straatjes. Hoe mooi het centrum ook is ga ook eens naar de andere wijken die ook zeker de moeite waard zijn. Oke het kan nog wel eens druk zijn met toeristen maar het is gelukkig nog geen topdrukte op een enkele bezienswaardigheid na. De prijzen zijn ook nog niet al te hoog en kun je nog gewoon op een terrasje zitten zonder dat je meteen een fortuin kwijt bent.
Stad
  • Betaalbaar
  • Goed te combineren met Auschwitz
  • De vele straatartiesten met accordeons
Review geplaatst op 2016-09-26