Lviv

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

ChocolaDA

Lviv,
Oekraïne


De beste biefstuk vind je in Argentinië, aardappelcreativiteit is er in Litouwen en Polen en voor chocolade moet je in Oekraïne zijn. Natuurlijk hebben ze in België lekkere pralinekes en werken je speekselklieren in Zwitserland zó hard dat je constant een doekje bij je moet hebben als je alleen al langs een chocoladewinkel loopt, maar voor de overtreffende trap van chocolaliefde ga je naar Lviv.
Je kan het krijgen in de vorm van een kwast of een pistool, maar ook vloeibaar. In een kopje. Met een lepeltje erbij. Zo schep je het vloeibare goud, in wit, melk, puur of een combinatie, naar binnen. Je tong en je vingers gebruik je om de laatste restjes naar binnen te werken. Dat kan je hier open en bloot doen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 4,3% van de bezoekers bestand is tegen de leeg-lik-lust. Je bent dus volkomen normaal als je rondloopt met een bruine veeg op je neus.
Lviv Chocolate Factory; zet het op je emmerlijst. Maar ga er pas heen als je leven bijna voltooid is, want beter wordt het nooit meer.