Kiev

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kiev is nog zo puur

Kiev,
Oekraïne


Een stedentrip maken is zo fijn om even je batterij op te laden en te genieten van een andere cultuur en een mooie stad. Veel mensen gaan het liefst naar bekenden Europese steden en proberen daar de mensenmassa te ontwijken. En dat terwijl er in het oosten ven Europa zoveel mooie steden te bezoeken zijn.

Ik houd me even bij Kiev, voor mij een favoriet. Zelfs hoog zomer waren de toeristen op één hand te tellen en het centrum van Kiev is zo bijzonder dat je er met gemak dagen rond kunt dwalen zonder je te vervelen. Openbaar vervoer is super goed geregeld en bespottelijk goedkoop.

Zo zijn de kosten voor een ritje met tram/bus of metro nog geen 30 cent. Veel kerken zijn kosteloos al moet je voor het Lavracomplex wel betalen, iets meer dan een euro. Het gebruik van de camera is wel aan de prijs bijna 7 euro. Uiteten is net als overnachten ook heel betaalbaar. Kiev staat niet voor niets in de toptien met goedkoopste steden. Het enige wat heel erg aan de prijs was, is de tour naar Tsjernobyl. Dat hebben we niet gedaan, met zijn tweeen was het deze zomer bijna 300 euro. Dat heeft te maken met een serie programma's die gemaakt zijn over deze bijzondere plek en dat drijft de prijs stevig op, De prijzen waren in een maand tijd met 60% gestegen.