| 8.5 / 10 (32 reviews)

Zuid-Holland Reviews

8

Categorie: Regio

Zuid-Holland

sidonius was hier op 2017-04-01

Dordrecht is een mooie stad voor een weekendje weg in eigen land. Het is de oudste stad van Holland met stadsrechten vanaf 1220, gebouwd op een eiland tussen brede rivieren als de Oude Maas en de Merwede. En met een rijke geschiedenis waaraan herinnerd wordt door o.a. een groot standbeeld van de gebroeders De Witt. Als je van monumenten houdt is Dordrecht the place to be: er zijn maar liefst 1600 historische panden en kerken. Dordrecht heeft geen grachten, maar havens. In de historische binnenstad kun je wandelen langs de vele boten die hier aangemeerd liggen. Ben je meer een shopper dan kun je je hart ophalen: nergens zoveel kleine bijzondere winkeltjes gezien als in Dordrecht. Bepaald geen eenheidsworst! Op cultureel gebied heeft Dordrecht een paar mooie musea, waaronder het Nederlands Onderwijsmuseum. Overnachten kun je te kust en te keur, maar een aanrader is Villa Augustus, een hotel in een 19e eeuwse watertoren met rondom mooie tuinen. Kortom: Dordrecht is een aanrader voor een weekendje weg in eigen land. Een combinatie met een wandeling of rondvaart door de Biesbosch is gemakkelijk te doen met de waterbus die vaart van Dordrecht naar Sliedrecht en onderweg stopt bij de Biesbosch. Gewoon te doen met je ov-kaart.
Historische binnenstad
Gezellige winkelstraten en markten
Goede combi met bezoek Biesbosch
Leuke musea

Bep[erkt uitgaansleven
review geplaatst op 2017-04-11

10

Categorie: Regio

Zuid-Holland

noiram was hier op 2016-09-01

Een erg interessante lokatie om te bezoeken. Prachtig erfgoed. De eeuwenoude bouwtechnieken die toegepast zijn om dit droogdok te bouwen zijn indrukwekkend. Weer volop in bedrijf na een grondige renovatie. Fijne uitleg met films en rondleiding.
historisch erfgoed

geen
review geplaatst op 2016-11-04

9

Categorie: Regio

Zuid-Holland

kruytflo was hier op 2016-08-01

Een weekeindje Tiengemeten is ons meer dan goed bevallen. Na aankomst op het eiland zijn we met paard en wagen rond gegaan op het eiland. Veel geleerd en gezien. Aangekomen in de Herberg hebben we heerlijk gegeten en uitstekend geslapen. Het ontbijt was ook prima verzorgt waarna we met een gids een wandeling gemaakt hebben over het eiland. Tot slot konden we in de twee musea heerlijk rondneuzen. Voor de liefhebbers is er een pannenkoekenrestaurant waar voor ieder wat wils is.
Rust

geen
review geplaatst op 2016-11-30

8

Categorie: Regio

Zuid-Holland

vulture1960 was hier op 2016-05-01

Wandeling over Landgoed de Horsten in Wassenaar. Dat klinkt bekend. Dat klopt het huis van onze Koning staat er. Maar je kan er vele mooie andere dingen zien. Ook veel dieren. Het is een prachtig landgoed met veel bos, polder en water. Veel vogels waaronder, boerenzwaluw, havik, veel eenden en ganzensoorten en nog veel meer fluiters. Maand mei is een prachtige maand om dit landgoed te bezichtigen. De seringen bij de Seringenberg staan dan in bloei. Boven op de berg (toren) Heb je een prachtig uitzicht van de zee tot aan Rotterdam. Ook staan er veel rododendrons. Nu staan de magnolia's in bloei. Maar ook in de andere maanden kan je er veel zien en doen. Je kunt er verschillende routes lopen die netjes met palen zijn aangegeven. Honden zijn niet toegestaan. Er is ook een theepaviljoen waar je een drankje en een hapje kunt doen. entree 1 euro dan mag je ook het aangrenzende Landgoed met Kasteeel Duivenvoorde (Voorschoten) voor bezoeken. entree 1, Papeweg 2245 AD in Wassenaar 2. Horstlaan, aan de zuidkant van Voorschoten Zomerseizoen: 1 april - 1 september: alle dagen, van 9.00 - 19.30 uur Je bent dan ook vlak bij de vlindertuin aan Veursestraatweg 195 B in Leidschendam. Ook zeker een bezoekje waard en leuk om te combineren.
Afwisselende natuur
Veel dieren en vogels
spot de koning en Königin :)

geen honden
review geplaatst op 2016-12-28

9

Categorie: Regio

Zuid-Holland

GertBurgstad was hier op 2015-02-01

Geweldig leuk voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Geitjes, varkens, koeien. Maar ook een restaurantje, speeltuin en landwinkel. Voor dee kinderen van alles te doen in en naast de speeltuin, zoals een roeiboot huren.
Veelzuidig.

Wel druk
review geplaatst op 2017-02-07

9

Categorie: Regio

Zuid-Holland

hansdewildt was hier op 2014-09-01

Ook Delft heeft zijn “Toren van Pisa” n.l. de Oude Kerk uit 1240. Als de toren wordt gebouwd is er geen plek vanwege de gracht. Het water wordt omgeleid en de gracht gedempt. Al tijdens het bouwen verzakt de toren echter. Waarschijnlijk is de ondergrond te zacht en het euvel wordt verholpen. Men bouwt door en het resultaat is dat de toren halverwege een knik heeft en dat er vanaf deze knik weer loodrecht verder wordt gebouwd. Heel bijzonder om te zien ! Binnen is deze kerk ook anders dan andere kerken. 400 bekende en minder bekende Nederlanders liggen er begraven. Soms met een enkele steen, soms met een praalgraf. De praalgraven zijn o.a. van Elisabeth Morgan, de dochter van Philips van Marnix en het praalgraf van Anthonie van Leeuwenhoek. Ook de graven van de zeehelden Piet Hein en Maarten Tromp zijn er te vinden en niet te vergeten de schilder Johannes Vermeer. Hij stierf als armoedzaaier. “Niets te halen” staat er in de kerkelijke administratie. Een kleine steen voor deze grote schilder !! In deze kerk zie je ook schitterende gebrandschilderde ramen. Ramen als stripverhalen en hoe langer je kijkt, hoe meer details je opvallen. Prachtig !! “verhalen van glas”. Al met al is het zeker de moeite wa
mooie stedentrip
niet druk buiten het seizoen
interesante rondleiding
stukje geschiedenis

niet geschikt voor kinderen
review geplaatst op 2017-04-09

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie