Keukenhof

Het grootste en mooiste bloemenpark in de wereld trekt ieder jaar ongeveer 800.000 bezoekers. Jaarlijks worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant. De vele tuinen en paviljoens laten een verzameling aan tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën rozen en andere bloemen zien. Keukenhof is ieder jaar acht weken open in de periode van april en mei, wanneer de bloemen in de bloei staan.

Beste foto's & tips van Keukenhof

'528218' door antwan '528218' door antwan

NederlandKeukenhof

NederlandKeukenhof

Tulpen in tegenlicht

antwan

Sinds enkele weken is de Keukenhof weer open. Op dit moment is het heerlijk lenteweer en staan alle tulpen weer volop in bloei, een waar kleurenspektakel. Oké, het is toeristisch en zeker niet buiten de gebaande paden maar toch zeker ene bezoek waard als je van mooie bloemen houdt. Om enigszins de drukte voor te zijn adviseer ik om al direct bij opening aanwezig te zijn, het licht is mooi en er zijn nog niet zoveel mensen waardoor je heerlijk rustig kunt genieten van al het moois.

'557144' door dennisenroel '557144' door dennisenroel

NederlandKeukenhof

NederlandKeukenhof

Toerist in eigen land

dennisenroel

Je kan dan wel de hele wereld over reizen, maar het is soms goed om te beseffen dat ons eigen land ook veel mooie plekjes te bieden heeft. Dit besef hadden we in en rond de Keukenhof, waar we dit jaar voor het eerst een bezoek aan brachten. Die duizenden (vooral Aziatische) toeristen hebben ons doen beseffen dat je hier als Nederlander echt wel trots op mag zijn. Misschien nog wel mooier vonden we de bollenvelden juist buiten het park. Midden in dit bloemendecor staat het rijenvol selfies makende Aziaten. Die op zichzelf weer een interessant foto-object kunnen vormen.

'527333' door marleenhuijsmans '527333' door marleenhuijsmans

NederlandKeukenhof

NederlandKeukenhof

Lente in aantocht!

marleenhuijsmans

Afgelopen weekend ben ik naar de Keukenhof geweest. Het blijft bijzonder dat wij als kikkerlandje een attractie hebben dat mensen van over de hele wereld aantrekt. Daar ben je een van de weinige Nederlanders. Op dit moment staan de bloemen net in bloei. De tulpen moeten veelal nog uitkomen daarom was ik zo blij dat ik deze wel heb kunnen vastleggen. Je voelt dat de lente er aan komt! Mocht je nog twijfelen om te gaan: de komende weken zal er net iets meer in bloei staan en ben je er echt op het juiste moment!