Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Den Bosch image

Den Bosch

Den Bosch
Nederland
KHeijlaerts

Reiskeuzestress

Pffff... het overvalt me weer eens vandaag! Zoveel mooie plekken op de wereld die ik nog wil zien maar niet alles kan tegelijk. En wat kies je dan? En waarom dat, en niet toch die andere bestemming? Ik zie heel veel moois van India, Vietnam, Nepal, Bolivia, Patagonië, Alaska, Canarische eilanden, IJsland, Ierland, ... ik kan er zo nog 30 bestemmingen achter typen denk ik... En door hier rond te kijken wordt die lijst absoluut niet korter kan ik je zeggen!

Volgende week ga ik voor een week naar Bulgarije. We landen in Sofia, pakken een huurauto en rijden dan naar Plovdiv. Vanuit daar gaan we de bergen in, de Rodopen, Rila. Het lijkt me geweldig! Ik zie er nog niet zo veel van hier op reisreporter behalve dan van Sofia en de zwarte zee. Maar wat ik heb gehoord is het erg mooi daar.
Daarna ga ik met mijn zusje nog een lang weekend naar Normandië. Ook daar kijk ik naar uit. Ik heb hiervan al mooie foto's op Reisreporter zien staan! We slapen 2 nachten in een airbnb in Etretat, en verder zien we nog wel. Ik zag ook foto's van Honfleur, dat is daar ook redelijk in de buurt, misschien moet ik daar ook nog even langs.

Leuke vooruitzichten! En toch blijft het in mijn hoofd malen... waar ga ik hierna naartoe? Gaan we met de kerstvakantie nog weg, of houden we het bij een vakantie om de carnaval te ontvluchten in Februari? Het valt soms niet mee. Dan zie ik hoeveel landen sommige reisreporters hier al bezocht hebben en dan ben ik eigenlijk best jaloers. Want wat is er heerlijker dan een onbekende bestemming leren kennen? Onbekende culturen te ontdekken? Te genieten van vreemd eten, en andere klimaten?

Gelukkig is er tegenwoordig voor mensen zoals ik die moeite hebben met keuzes maken een leuk initiatief: srprs.me!! (kijk maar op www.srprs.me) Samen met mijn man laat ik mij compleet verrassen tegen het einde van mijn zomervakantie. We gaan een stedentrip doen binnen 6 uur vliegen van Amsterdam van 4 dagen. Maar waar naartoe? Dat zien we op het vliegveld :-) Mijn lijst van plekken die ik nog wil zien is zo lang, ik denk dat het altijd goed is! En ik hoef niet moeilijk te doen om te kiezen :-) PERFECT!!! Gelukkig krijgen we wel een week voor vertrek een weerbericht, zodat ik wel een beetje gericht mijn koffer kan pakken.

Als ik terug ben zullen jullie het ook wel zien. Het kan van alles zijn: misschien ga ik wel naar Dublin, of naar Madrid, of naar Poznan, of naar Reykjavik, of naar Lyon, het kan allemaal! En ik vind het allemaal goed, want ik ben er nog niet geweest :-)