De Veluwe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De circle of life

De Veluwe,
Nederland


Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een schitterend en divers stuk natuur in ons landje. Kort geleden is er een natuurfilm uitgekomen genaamd Wild die beelden laat zien en verhalen verteld over de dieren die in dit park leven. Het edelhert, de vos en het wilde zwijn zijn onder andere de dieren die ze op schitterende wijze laten zien in deze film. De film werd in verschillende Nederlandse bioscopen gedraaid. Een prachtige film en ja, dan krijg je zin om dit park te gaan bezoeken!

Het park is circa 5.400 hectare groot. Er zijn dan ook talloze wandelpaden die je kunt bewandelen. Een dagkaart kost je €9,95. Voor degenen die wandelend het park door willen kunnen dit ook met een gids doen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe beschikt namelijk over een enthousiast team van vrijwillige natuurgidsen. Het hele jaar door kunt u met hen op pad. Zij verzorgen onder andere publiekswandel- en fietstochten, kinderactiviteiten en bronstexcursies.

Naast de bekende ‘Big Five’ in Afrika, kennen we ook de ‘Grote Vijf’ op de Veluwe. Dit zijn de meest indrukwekkende grote bewoners van de Veluwe: Het edelhert, damhert, ree, wild zwijn en de moeflon. Het zou leuk zijn om ze allemaal een keer te spotten. Dat is mij nog niet gelukt... Toch nog maar een keer terug!