10x 's lands lekkerste hangplekken voor deze zomer image
Lkoedam

10x 's lands lekkerste hangplekken voor deze zomer

Rooftopbarretjes, stadsstrandjes, binnentuinen en voormalige industrieterreinen; niet alleen tijdens stedentripreportages, maar ook in eigen land zijn we constant op zoek naar de leukste en hipste buitenplekjes. Wij selecteerden voor jou: tien van onze favoriete hangplekken voor deze zomer.



De Cantina op het terrein van Het Rijk van de Keizer is onze nieuwe favoriete plek in Amsterdam (Foto: Tom Aussems)



1. Het Rijk van de Keizer, Amsterdam



Lezers uit de grensregio’s, het spijt ons! Een deel van de redactieleden woont in Amsterdam en onze hoofdstad is dan ook weer goed vertegenwoordigd in onze lijst. Onze nieuwste ontdekking luistert naar de naam Het Rijk van de Keizer. Dit voormalige wapendepot aan de rand van de stad biedt nu plaats aan creatieve initiatieven, bruiloften, evenementen én Cantina, een heerlijk terras met hangmatten aan het water.



2. De Oerkap, Haarlem



De Oerkap is een stadsstrand aan het Spaarne, net buiten het centrum van Haarlem. Overdag geniet je er met je voeten in het zand van een welverdiend Haarlems Jopen-biertje. 's Avonds gaat de muziek wat harder en wordt het kampvuur aangestoken.





Op de kade van Katendrecht is het heerlijk toeven (Foto: Marco Derksen, Flickr)



3. Fenix Food Factory, Rotterdam



Wat eerst het red light district was is nu het hipste stukje Rotterdam. We hebben het over Katendrecht. De meest noemenswaardige hotspot is de Fenix Food Factory, een havenloods die werd omgebouwd tot culinaire broedplaats. Hier haal je lokale producten op de markt, leer je hoe de producten worden gemaakt en geniet je van het lekkers in het restaurant. Met mooi weer strijk je met een speciaalbiertje neer aan een tafeltje op het terras aan de Maas.



4. Roost aan de Singel, Utrecht



Eerder dit jaar opende pop-up restaurant ROOST aan de Singel zijn deuren. En hoe, want binnen de kortste keren schoof half Utrecht aan op het zonovergoten terras voor een Zuid-Afrikaanse braai (barbecue).





De Kaaij is uitgegroeid tot de hipste plek van Nijmegen (Foto: Marco Raaphorst, Flickr)



5. De Kaaij, Nijmegen



In de afgelopen jaren weleens bij de Zomerfeesten in Nijmegen geweest? Dan ben jij vast bekend met De Kaaij. Wat begon met een foodtruck onder de Waalbrug ontpopte zich tot een minifestivalterrein met eettentjes, barretjes en podia. Vanaf 30 juni 2017 kun je er weer terecht voor een hapje en een drankje. Doen!



6. Het Noorderplantsoen, Groningen



Spreid je picknickdekentje uit, steek de barbecue aan en haal lekker eten en koud drinken tevoorschijn voor een ontspannen dag luieren met vrienden of grote liefde in het Groningse Noorderplantsoen. In dit stadspark met grote vijver is altijd wel wat gaande.





In Café de Ceuvel krijg je met gemak een hele dag om (Foto: Adam Nowek, Flickr)



7. Pllek en Café de Ceuvel, Amsterdam



De culturele broeinesten Pllek en Café de Ceuvel in Amsterdam-Noord zijn allang geen goed bewaarde geheimen meer. Logisch ook, want met zo’n terrassen kunnen wij ons goed voorstellen dat het woord zich als een lopend vuurtje verspreidt. Zelfs tot over de grenzen. Je bereikt deze sfeervolle hang-pllekken door respectievelijk het gratis pondje vanaf A’dam Centraal naar NDSM-werf en Buiksloterweg te nemen.



8. Pannen op het Dak, Breda



Er liggen weliswaar geen pannen op het dak van de Concordia-garage in Breda, maar dat weerhoudt het rooftopfestival Pannen op het Dak er niet van om er zijn kamp op te slaan deze zomer. Van 23 juni tot 2 juli 2017 ben je er aan het goede adres voor yoga, dans en rollerschaatsen.



9. ROEF, Amsterdam



Hapjes en drankjes, zitzakken en picnicktafels, livemuziek en dj’s, tafelvoetbal en virtual reality. Tijdens het intieme Amsterdamse ROEF-festival kun je volledig uit je dak gaan, óp het dak. ROEF 2017 vindt plaats op 8, 9 en 10 september. De line-up van daken volgt nog.



10. Rotterdamse Dakendagen, Rotterdam



Ook in Rotterdam zijn stadsdaken hipper dan hip en ze worden dan ook volop benut. Wij schreeuwen van de daken: de Rotterdamse Dakendagen van 9 tot 11 juni 2017.



Weet jij nog leuke buitenplekjes elders in het land? Laat het ons weten en we testen ze hoogstpersoonlijk uit!