Amsterdam reisblogs

Weer een stap dichterbij het afscheid van ons fijne leven in Amsterdam

Backpackgek was er(tot 04 sep 2011) Gepost op 09 jun 116 reacties

De deur valt dicht en zijn voetstappen klinken steeds verder weg. Verdoofd staar ik naar het papier waar ik zojuist mijn handtekening onder heb gezet. Over twee maanden is ons huis officieel niet meer ons huis.


In de voorbereiding besloten we al snel dat we ons huurappartement op zouden zeggen. Een huis zou namelijk een blok aan ons been zijn en dat paste niet bij ons idee van vrijheid. De grootste vaste last en verplichting.


Nu de officiële overdracht van ons appartement gepland staat en wij dus definitief binnenkort geen thuis meer hebben, voelt het gek. Aan de ene kant ben ik dolblij. We zijn weer een stapje dichterbij de reis, hebben weer een vaste last minder en hebben iemand anders blij kunnen maken met ‘ons’ appartement.


Toch is het ook verdrietig. Ruim vier jaar woonden we hier samen. Een mooie tijd met prachtige herinneringen op de plek die we samen tot ons huisje maakten, ook al hadden we daar amper geld voor. Waar we lachten en huilden, kookten in onze oude minikeuken, talloze films keken en wijntjes dronken. Waar we hingen in de hangmat en de Fatboy, talloze boeken verslonden en droomden over onze wereldreis. De plek waar we na onze vorige reizen steeds weer terugkwamen en nu voorgoed gedag zeggen.


Straks is dit een plek die alleen nog in onze herinneringen bestaat.


Hoe zeer ik ook uitkijk naar de wereldreis en hoe opgelucht ik ben door het opzeggen van de huur, vandaag moet ik ook even slikken. Een dag dichterbij de reis is ook een dag dichterbij het afscheid van ons fijne leven, hier in Amsterdam.

Backpackgek Positie 27900 (0 p.) Lid sinds 07-06-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 7 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dit laten we achter voor het grote onbekende.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Eten in China'
4 2
Gepost op 10 november
China Beijing
Welkom in het echte Azië
2 1
Gepost op 09 november
China Beijing
Het leven in de Transmongolië Express
2 0
Gepost op 08 november
Rusland Siberie

Reacties bij deze blog

Nancy Carels

Door: Nancy Carels • Geplaatst op

Heel goed dat jullie dit doen, volg je hart en geniet van het moment !

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Heel invoelbaar, en mooi geschreven! Ik hoop dat we meer van je belevenissen mogen volgen, ben benieuwd waar jullie allemaal heen gaan. Tip voor hier op de site: als je op iemands reactie wilt reageren zul je even door moeten klikken naar diens profielpagina, anders weet diegene niet dat je gereageerd hebt. Goede reis alvast gewenst!

Backpackgek

Door: Backpackgek • Geplaatst op

Wat lief, thanks! :)

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Niet telang treuren hoor!!!!!!!! Lijkt me helemaal geweldig wat jullie gaan doen,ben best een beetje jaloers

Backpackgek

Door: Backpackgek • Geplaatst op

Dankjewel voor deze mooie reactie André. Het opzeggen voelt inderdaad ook heel vrij en los. Ik weet zeker dat de reis dit allemaal gemakkelijk gaat overtreffen en ik kijk er dan ook intens naar uit. Het materiële van hier loslaten gaat zeker lukken.

Een selectie van mijn verhalen zal ik ook hier plaatsen. De rest op onze eigen website.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.