Podgorica

Podgorica is de hoofdstad van Podgorica. De stad ligt in het zuiden van het land, niet ver van het Lake Skadar National Park vandaan. Podgorica heeft een aantal lange, rechte, grauwe boulevards, maar ook onverwacht karakteristieke plekken. Het westen van de stad wordt gedomineerd door de nieuwe orthodoxe kathedraal Hristovog Vaskrsenja.

Informatie over Podgorica

Beste foto's & tips van Podgorica

'412210' door JasperSneep '412210' door JasperSneep

MontenegroPodgorica

MontenegroPodgorica

De lokale Niagara...F

JasperSneep

Ok, het was even zoeken en alleen een miniscuul bordje met de lokale naam zorgde ervoor dat we hier uitkwamen. Het was een zo goed als drooggevallen riviertje, waarvan we totaal niet hadden verwacht dat het zo'n lange en diepe waterval zou zijn. Er zit een restaurant naast, maar heel eerlijk, we waren de enige toeristen naast een handje locals.

'524092' door RonMessing '524092' door RonMessing

MontenegroPodgorica

MontenegroPodgorica

2 richtingsverkeer...

RonMessing

Een must als je in de buurt van Podgorica in Montenegro komt is het Ostrog Klooster aan de bergwand geplakt hoog in de bergen. Helaas het weer zat "iets" tegen en het was maar heel even redelijk droog, voor de rest kwam het met bakken naar beneden. Dus geen beelden van het klooster zelf. De weg er naartoe is "uitdaging" zoals de Amerikanen dat zouden noemen. Dit weggetje wordt in 2 richtingen gebruikt, ook door grote bussen.... Dat er een gat viel en het uitgestorven lijkt had waarschijnlijk te maken met het totaal klem zittende verkeer een stukje verderop. De uitstekende stenen fungeren als "vangrail". Je moet geen haast hebben, maar het is zeker de moeite waard. Tip, heerlijk lokaal eten aan het begin van de weg naar boven, zeer de moeite waard.

'1100969' door YvonneC '1100969' door YvonneC

MontenegroPodgorica

MontenegroPodgorica

Niet alleen de...buit

YvonneC

Dit is de binnenkant van de prachtige kerk in Podgorica. De hele binnenkant is beschilderd met glimmend goud. Mijn inziens was dit trouwens het enige interessante in Podgorica.

Laat kaart zien