Malta

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Malta image

5 keer Engelse invloeden op Malta

Malta
Europa
Renate727272

5 keer Engelse invloeden op Malta

Hoewel dwergeiland Malta al meer dan 10 jaar tot de Europese Unie behoord, kent het eiland nog veel invloeden van het Midden-Oosten en het Verenigd Koninkrijk. Daarom wordt er in dit artikel aandacht besteed aan de opvallendste Engelse invloeden op Malta.  

1. De 'funky' Engelse telefooncellen 

Je hoeft geen bezoek te hebben gebracht aan Londen om te weten dat op elke mogelijke hoek van de straat een rode telefooncel staat. Dit fenomeen heb je ook in het centrum van de Maltese hoofdstad Valletta. Omringd door een mild Mediterraan klimaat kleurt het rood voor je ogen, want deze rode rechthoeken zijn onmogelijk te vermijden. 

2. Wakker worden met een traditioneel British Breakfast

Op Malta wordt het bijna vreemd gevonden als je 's ochtends zelf je ontbijt prepareert. En waarom zou je ook? Vrijwel elk Maltees eettentje biedt al vanaf 06 uur  's ochtends voor minder dan 5 euro een lekkere toast met bacon, scrambled eggs en een gekoeld biertje.

3. De Maltese gastvrijheid staat gelijk aan de vriendelijkheid van Engelsen

Als toerist laat je het bijna om op een plattegrond te kijken. Voordat je het weet heeft het hele eiland zich over jou bekommerd of  je de route wel kan vinden. Verdwalen hoef je tenminste niet. Maltese inwoners - vooral de oudere generatie - vraagt je het hemd van het lijf. Opzoek naar een leuk plaatsje?  Wees niet bang iemand aan te spreken, want deze mensen houden letterlijk van toeristen.

 4. Het verkeer rijdt aan de andere kant van de weg

Na mijn "bijna dood ervaring" bij het verlaten van het vliegveld, ben ik erachter gekomen dat Maltezen aan de andere kant van de weg rijden. Dit is wel even wennen, vooral wanneer je tijdens het oversteken automatisch van rechts naar links kijkt en niet andersom.    

5. De voertaal op Malta is Engels

Vrijwel elke toerist kan zich redden op Malta, want alle Maltezen spreken Engels. Geen "Hoe en wat in Maltees" boekje is nog nodig, of te wel een oplichting voor je overbeladen koffer.