Noord Macedonie

In het noorden van het land is de Matka kloof een van de mooiste bezienswaardigheden. Het ligt op ongeveer twintig minuten rijden van de hoofdstad Skopje. Je kunt er prachtige wandelingen maken. De Matka kloof is gevormd door de rivier Treska. Een boottochtje maken behoort tot de mogelijkheden, evenals een bezoek aan een van de grotten.

Informatie over Noord Macedonie

Beste foto's & tips van Noord Macedonie

'438353' door MaJaTa '438353' door MaJaTa

MacedoniëNoord Macedonie

MacedoniëNoord Macedonie

In de Matka kloof.

MaJaTa

Een geweldige plek is de Matka kloof , heerlijk om te wandelen, bergbeklimmen of met een bootje te varen of gewoon te genieten van het mooie landschap. Deze kloof waar de rivier de Treska doorheen stroomt ligt zo’n 20 kilometer buiten Skopje, het is ook een heerlijke plek om de zomerse hitte te ontvluchten. Het gebied herbergt een bijzondere fauna, zoals bijvoorbeeld de vele vlindersoorten die je nergens anders in de Balkan kunt vinden en ook adelaars behoren tot de vaste bewoners van de kloof. De rivier de Treska die hier stroomt is een zijrivier van de Vardar.

'514386' door MaJaTa '514386' door MaJaTa

MacedoniëNoord Macedonie

MacedoniëNoord Macedonie

De Matka kloof

MaJaTa

Een heerlijk gebied is dit hier bij de Matka kloof in Macedonië, geweldig mooi wandelgebied door de bergen of een boottocht maken op de rivier. Deze kloof waar de rivier de Treska doorheen stroomt ligt zo’n 20 kilometer buiten Skopje, heerlijk koel hier het is daarom ook een heerlijke plek om de zomerse hitte te ontvluchten.

'552683' door konne000 '552683' door konne000

MacedoniëNoord Macedonie

MacedoniëNoord Macedonie

Mavrovo N.P.

konne000

Het prachtige Mavrovo N.P. ligt op de grens met Albanië. In de winter vooral een gebied voor de wintersporters, in de zomer een gebied om heerlijk te wandelen. Op de foto een snelstromend riviertje dat we tijdens zo'n wandeling tegenkwamen! Erg mooie en ruige natuur daar!

Laat kaart zien