Meren - Prespa en Ohrid foto's & tips

Excursies in de omgeving van het meer van Ohrid  !

Als je rond het meer van Ohrid verblijft, zijn er veel leuke excursies te maken. Als je met een touroperator gaat (Arke of Corendon) zal deze je uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden. Je kunt hier natuurlijk op ingaan, maar als je op jezelf of met een kleine lokale organisatie ( en dus in kleine groepjes) wilt gaan is dit de tip voor jou.
1. Trip rond het meer, waarbij je ook Albanie bezoekt (heb ik gedaan met George en Dushko)
2. Dorpentocht, waarbij je de nabijgelegen bergen bezoekt (heb ik ook gedaan met George en Dushko, maar ik hoorde ook goede berichten over de trip met Lale Tours)
3.. Boottocht naar het St Naum klooster. Deze trip kun je het beste zelf doen. Bijna elke dag vertrekt er een grote boot vanaf de aanlegsteiger bij het centrum van Ohrid. Vertrek ongeveer 10 uur, retour ongeveer 15:30 uur. Kosten 10 euro (600 denar) voor een retour. De trip met de reisorganisatie kost meer dan 30 euro, dat is weliswaar inclusief lunch, maar een lunch bij St Naum hoeft niet meer te kosten dan 5 euro. Verder kun je op een stil moment het klooster bezoeken en er zijn nog meer kerkjes in de buurt. Je kunt er ook zwemmen en een boottochtje maken met een roeiboot om de bronnen van het meer te zien opborrelen uit het zand.
4. Wandeling door de stad. Haal even een plattegrond bij het VVV of koop een reisgidsje. Doe dit zelf! Neem je tijd om de kerken van binnen te bezichtigen.
5. Tripje naar Bitola, via het natuurpark Galicica en het Prespa meer. Dit hebben we zelf gedaan (auto met chaffeur/gids gehuurd). Kostte 120 euro (we waren met zijn vieren).
George en Dushko
Lale tours Het kan zijn dat de Lale tours website niet werkt, maar ze zitten ook op Facebook.
Leuk gidsje: Ohrid en omgeving door Peter John Bosse en Rienk Kamer, te verkrijgen via de website
www.ontdekmacedonie.nl
Lale tours is gevestigd in Ohrid, Partizanska 8. Bij de agency daar vlak naast hebben wij de auto met gids/chauffeur gehuurd.
George en Dushko werven op straat en zijn 's avonds te vinden in de Irish pub, naast het Tino hotel in Ohrid

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Meren - Prespa en Ohrid inspiratie

Wat een prachtig, helder en rustig meer is het meer van Ohrid in Macedonie toch. Begin juni toen we daar waren zagen we overdag slecht een enkele boot varen...

>>

Een ontmoeting met een slang op Golem Grad was een hele ervaring voor mij want een slang in de vrije natuur had ik nog nooit gezien. Dit onbewoonde eiland i...

>>

Eenmaal aangekomen in het hotel bij Ohrid in Macedonië, kregen we direct bij aankomst een voorlichtingsbijeenkomst van Fibula, het lokale reisbureau, partne...

>>

13 reacties bij foto met tip "Excursies in de omgeving van het meer van Ohrid"

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Gefeliciteerd met deze uitgebreide top tip.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

helemaal top, gaat bij de favo's!

Donna

Door: Donna • Geplaatst op

Gefeliciteerd met je toptip! Gelijk doorgestuurd naar een vriendin die volgende week naar Macedonië gaat!

LRison

Door: LRison • Geplaatst op

gefeliciteerd, goeie tip

TresContent

Door: TresContent • Geplaatst op

Gefeliciteerd met de toptip!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.