Centraal Macedonie

De laatste jaren is Centraal Macedonie flink in ontwikkeling als het gaat om toerisme. Het centrale deel van het land is nog amper ontdekt, waardoor je hier een goed beeld krijgt van het echte leven in Centraal Macedonie. Bezienswaardig zijn de kloosters van Zrze en Treskavec en de wijnregio Tikves. In Krusevo bevindt zicht het Makedonium monument, dat herinnert aan de Ilindenopstand in 1903.

Informatie over Centraal Macedonie

Beste foto's & tips van Centraal Macedonie

'195653' door steventan '195653' door steventan

MacedoniëCentraal Macedonie

MacedoniëCentraal Macedonie

Tikves Wine Region

steventan

Een nieuwe opkomende wijnregio met wijnen die niet onder hoeven te doen voor de "oude wereld". De wijnen uit de Tikves regio van Macedonië zijn hun geld dubbel en dwars waard (des te meer vanwege de lage prijzen). Al voor 10 euro kan je een wine-tasting volgen tijdens welke je 5 top-kwaliteit wijnen voorgeschoteld krijgt. Het uitzicht alleen al is de moeite waard....

'499762' door EvertvW '499762' door EvertvW

MacedoniëCentraal Macedonie

MacedoniëCentraal Macedonie

Uitzicht vanaf het...

EvertvW

Bij aankomst vraagt de plaatselijke monnik verbaasd hoe we zijn klooster hebben gevonden. Het Zrze klooster ligt duidelijk buiten de gebaande paden en is schitterend gelegen op een klif. Genieten van het uitzicht op de Pelagonische vallei. De route erheen gaat over smalle wegen en door stille dorpjes. Het laatste stuk is onverhard en gaat steil omhoog, totdat je met de huurauto niet meer verder kunt. Het laatste stuk te voet.

'393096' door Fransvdg '393096' door Fransvdg

MacedoniëCentraal Macedonie

MacedoniëCentraal Macedonie

Vrouw met weegschaal

Fransvdg

Op een markt valt altijd wel wat leuks te zien, en dus ook te fotograferen. Deze mevrouw in klederdracht viel me op vanwege de mooie oude weegschaal die ze mee had genomen.

Laat kaart zien