Plitvice NP reisblogs

Via de wijnen van Zagorje naar het wandel paradijs wat Plitvice heet.

BiancaRamon was er(tot 28 mei 2012) Gepost op 20 mei 121 reacties

Aangekomen in Zagreb hadden we vrij vlot onze huurauto te pakken. Een gloednieuwe Volkswagen Up met maar 7 kilometer op de teller...als dat maar goed gaat. Geleerd van onze vorige huurauto hebben we ook dit keer maar het eigen risico afgekocht. Vroeger op pad als gedacht hebben we maar direct de kastelen route gereden. Deze gaat door het platteland van Zagorje over heerlijke kleine paadjes door wijn gebied en langs natuurlijk: kastelen. De mooiste is het kasteel Trakoscan. Hier kan je ook een prachtige wandeling om het meer maken van anderhalf uur. Later op de dag aangekomen in ons hotel die ik later nog als tip zal vermelden: Vucleg Breg. Hier heerlijke wijn geproefd in een prachtige omgeving met een eigen berghut tot onze beschikking.

Volgende dag dachten we snel te vertrekken maar helaas...we hadden de auto lichten aan laten staan. Eerst maar op zoek naar startkabels en een vriendelijke Kroaat dus. Deze snel gevonden en op naar het Plitvice nationale park. Het was nog een stevig eindje rijden en onze Tom Tom is ook niet helemaal up to date dus af en toe met de ouderwetse kaart op schoot weer de juiste weg vinden. S`middags aangkomen in het park en direct onze benen gestrekt. Wat wel nodig was na vijf uur rijden! Plitvice is echt een paradijsje. Genieten van de natuur op zijn best. Prachtige wandelingen langs steeds mooier wordende meren en watervallen. De meren zo helder en blauw dat je er wel een duik in wil maken. Dit is helaas verboden en bij nader inzien (eerst voelen met je grote teen) veeeeel te koud! Na ruim vier uur lopen hadden we zo goed als alle paadjes gehad en werd het tijd om een hotel te gaan zoeken. Je kan in dit park een 1 of 2 daagse pas kopen. Hierbij zit inbegrepen het vervoer tussen de verschillende wandelpaden met boot en electrische trein. Er zijn twee ingangen. Als je vanaf ingang 1 begint met lopen dan loop je naar beneden, altijd makkelijker als omhoog, en kan je de wandelingen van de beide ingangen combineren.

Voor het eerst in ons leven zimmer mit frustuck geprobeerd en tot de conclusie gekomen dat de Duitsers die vroeger bij ons thuis kwamen logeren het helemaal nog niet zo slecht bedacht hadden! Het is goedkoop, ongeveer dertig euro per nacht voor twee personen, en je komt makkelijk in contact met de lokale mensen. Bovendien hadden we zelfs een kamer met eigen douche en toilet. Helemaal niet verkeerd dus.

S`avonds hadden we in het plaatselijke restaurant varken aan het spit en pivo. Een mooie afsluiter van een indrukwekkende dag!

BiancaRamon Positie 918 (200 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru

Reacties bij deze blog

malosvinja

Door: malosvinja • Geplaatst op

Leuk dat jullie het zo naar je zin hadden

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.