Toscane

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marchesi Antinori

Toscane,
Italië


In Italie en Toscane is de familie Antinori een begrip, de wijnen van deze familie kunnen in Nederland ook in de supermarkt worden gevonden. Deze locatie van Antinori draagt niet de charme van een kleine wijnboerderij op een romantische locatie. Dit is een in 2012 nieuw opgeleverd wijnhuis omgeven door wijngaarden waar duidelijk wordt dat het maken van wijn een grote industrie is waar veel geld in om gaat.

Desalnittemin is dit wijnhuis zeker een bezoek waard, het herbergt een museum over de wijn en de familie, enorme wijnkelders, de kantoren maar bovenal heel veel liefde voor wijn. Bij aankomst heb je het idee dat je midden op de set van een nieuwe James Bond film bent beland, het is enorm futuristisch qua architectuur opgezet. Het hele gebouw is als het ware in de heuvel gebouwd waardoor alleen de voorzijde zichtbaar is. De rest is verborgen in de bescherming van de isolerende heuvel.

Neem een tour (deze is tegen betaling) en laat je meenemen de kelders in, het is zeker geen teleurstelling. Na afloop is er ook een mogelijkheid om wijn te kopen of om proeverij en/of lunch/diner te regelen op het buitenterras of binnen in de verkoeling. Gebruik maken van de lunch/diner optie zou ik zeker, de kwaliteit van het eten en service laat niet te wensen over om nog maar te zwijgen dat het een perfecte gelegenheid is om nog beter kennis te maken met waar Antinori voor staat; wijn.