Sardinië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alghero een topstad!

Sardinië,
Italië



Alghero is een van de mooiste steden van Sardinië. De oude stadskern bestaat uit een mengelmoes van kleine gezellige straatjes en steegjes. Deze oude stadskern is nog voor een groot deel ommuurd. Het wemelt er van de restaurantjes, winkels en die bieden o.a. de streek specialiteit aan: bloedkoralen juwelen. Echt heel mooi!
Wie in Alghero komt, moet beslist een bezoek brengen aan de San Francesco kerk. Je kunt hier gratis naar binnen en het mooie interieur bekijken. (zie ook mijn foto van het mooie dak ervan.).
Ronddwalend in het oude historische centrum van Alghero met de smalle, met keien geplaveide straten kun je genieten van de overvloed aan prachtige architectuur en monumenten. Tussen al deze bezienswaardigheden vind je de "Cattedrale de Santa Maria" die gebouwd is in de 16e eeuw, de "Torre Porta" en de "Chiesa di San Francesco". De oude stad ligt binnen de vestingmuren, en van de "Lungomare", die hier langs loopt, kan je genieten van het prachtige uitzicht van de Mediteraanse ("Tirrena") Zee en naar de oude stad.
Bij aankomst op Sardinie in 2007 kwamen we in eerste instantie op de luchthaven van Alghero aan. Er is hier vlakbij een camping aan de kust. Dan volgt er een 5 km. lange boulevard met iedere avond een leuk toeristische markt.