Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Santa Maria in Aracoeli

Rome,
Italië


Naast het Monument van Victor Emanuel II staat de basiliek Santa Maria in Aracoeli. Als je op de verdieping staat met het prachtige uitzicht en je loopt naar links dan zie je daar een kleine deur, dat is de ingang. Dit valt niet echt op, vandaar dat het er ook behoorlijk rustig is.

In de zesde eeuw werd de Santa Maria in Aracoeli gebouwd en eigendom van Griekse monniken. De kerk is, zoals de naam al zegt, gewijd aan Maria.
Eerst heette de kerk Santa Maria de Capitolo, de kerk is namelijk gebouwd op de ruïnes van het oude Capitool. In de 14e eeuw is de naam van de kerk veranderd in Santa Maria in Aracoeli vanwege de legende dat keizer Augustus op deze plek een Ara Coeli (hemelaltaar) zou hebben laten bouwen, nadat de komst van Christus aan hem voorspeld was.
De vloer van de kerk is gesierd met geometrische figuren van cosmatenwerk (stukjes gekleurd marmer) afkomstig uit oude ruïnes, en bezaaid met grafstenen van beroemdheden. De decoraties op het vergulde plafond van het middenschip beelden de Europese overwinning in de Slag bij Lepanto in 1571 uit. Aan het eind van het middenschip zit de apsis, deze is vierkant. bron: Wikipedia.