Rome

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter quagga

Rome is de hoofdstad van Italië en heeft een geschiedenis die ruim 2700 jaar teruggaat in de tijd. Inmiddels heeft de stad zich weten te ontwikkelen tot een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. Rome ligt in het midden van Italië op luttele kilometers afstand van de Middellandse Zee. In de stad wonen circa 2,8 miljoen mensen. Reken je daar de agglomeratieregio bij, dan kom je al gauw uit op een kleine vier miljoen inwoners.

Wat Rome zo uniek maakt, is dat zich middenin de stad een onafhankelijk land bevindt. Met slechts 0,44 vierkante kilometer is Vaticaanstad de kleinste dwergstaat ter wereld. Het vormt een enclave binnen de stad Rome. Hier -in het Apostolisch Paleis- zetelt de Paus. Zowel Vaticaanstad als de binnenstad van Rome zijn door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

Rome krijgt op jaarbasis vele miljoenen toeristen te verwerken, die allemaal de beroemde bezienswaardigheden van de stad willen bezoeken. De bekendste zijn het Colosseum, de Trevifontein, de Spaanse Trappen en het Pantheon.
Net als in iedere andere wereldstad zijn er ook in Rome volop activiteiten die je kunt ondernemen. Van markten tot musea en van winkelcentra tot een uitgebreid uitgaansleven. Rome is een stad die nooit gaat vervelen. 

Informatie over Rome

Beste foto's & tips van Rome

Misschien wel de allerbeste plek om de zon te zien ondergaan in de eeuwige stad Rome, is de tuinen bij Pincio. Een ontspannen plek vanwaar je het warme avond...

>>

Van het Colosseum worden altijd de standaard foto's genomen, zowel overdag als 's avonds. Ik wou iets anders proberen en ben met deze plaat uiteindelijk thui...

>>

Het enige moment dat het volgens mij rustig is rondom het Colosseum is 's nachts. Zelfs toen ik hier vrij laat nog stond te fotograferen heb ik verschillende...

>>

Kaart van Rome en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Rome Artikelen

Met onze reisgids Rome ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Verbod op eten rondom Trevifontein. Onzin of niet?

13 jun 2017, Ben je die rotzooi ook zo zat bij al die prachtige plekken in een stad? In Rome ga je daar geen last meer van krijgen! De stad heeft een verbod op eten rondom haar historische fonteinen opgelegd. De autoriteiten hopen zo de rotzooi te beperken. Oo...

0
Reisnieuws
Zoveel geld wordt ieder jaar uit de Trevifontein gevist

20 mrt 2017, De Trevifontein in Rome ligt er vol mee: munten. Maar wat gebeurt er met al dat geld? Wij gingen op onderzoek uit.

1
Reportage
Geheim Rome voor romantici

19 sep 2015, Je wilt je lief verrassen met een relaxed, romantisch tripje naar Rome én veel zien? Met de volgende tips krijg je alles wat je hartje begeert!

0