Piemonte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

NIeuw restaurant in Spigno Monferrato

Piemonte,
Italië


In een spuuglelijk gebouw, dat ook als hotel dienst doet (alhoewel we ons afvragen of ze de laatste jaren nog gasten gehad hebben), in een zaal met een interieur dat niet zou mis staan in een bejaardentehuis openden een stel Napolitanen een nieuw restaurant in ons buurdorp Spigno Monferrato.

Het heeft even geduurd voor we de moed bijeen geraapt hadden om er te gaan eten... vooral na het zien van de foto's van de zaal.

Maar achteraf gezien vonden we het bijna gezellig ... en dat mede dankzij deze allervriendelijkste en enthousiaste uitbater die ons fier als een gieter de verse vis toonde die zijn mama in de keuken aan het klaarmaken was. En dat maakt direct alles goed.

Ook een pluspunt is uiteraard dat het eten er echt lekker is, een mix van typisch Piemontese gerechten in combinatie met Napoletaanse gerechten en natuurlijk de vele pizza's. En de mama heeft ons beloofd dat ze volgende keer wat kleinere porties zal maken voor ons, want helaas... we hebben geen rekbare maag, zoals veel Italianen hier lijken te hebben.