Emilia-Romagna image
Emilia-Romagna image Emilia-Romagna image

Emilia-Romagna

Reviews

Emilia-Romagna
Italië
Dennisvan donzel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Italië Emilia-Romagna
Bologna is een prachtige oude stad met wel 40 km aan zuilengalerijen en arcades, ook wel de ‘porticos bolognese’ genoemd. Het is een studentenstad vanwege de oudste universiteit van Europa die in 1088 is opgericht. Gelegen in de Italiaanse regio Emilia-Romagna, direct ten noorden van Toscane, wordt Bologna nog niet wordt overspoeld door toeristen, in tegenstelling tot veel andere Italiaanse steden. Toch is deze universiteitsstad zeker een bezoek waard want het heeft een mooi en oud stadscentrum met een middeleeuwse allure. Wij hebben Bologna in de zomer van 2014 een paar dagen gebruikt als uitvalsbasis. Met de hogesnelheidstrein ben je namelijk vanuit Bologna in no time in Florence of Venetië. Ook Pisa en Lucca hebben we vanuit Bologna bezocht, maar dan met de auto. Maar Bologna zelf heeft ook genoeg te bieden. Zoals het Piazza Maggiore, waar je de Sint-Petroniusbasiliek (de 5 na grootste ter wereld) en een aantal prachtige paleizen kunt vinden. Ook zijn er vele terrasjes waar je lekker kunt Italiaans kunt eten. Niet voor niets komt de Spaghetti Bolognese hier vandaan!
Regio
 • Rustig vergeleken met andere steden
 • herlijke terrasjes
 • Terug in de tijd qua architectuur
 • Veel schaduw door de bogengallerijen
 • Ik kan nie s bedenken
Review geplaatst op 2017-01-28
10
Italië Emilia-Romagna
Het Panini Motormuseum, waar je op de oprijlaan in de war gebracht kunt worden door een grote koelvrachtwagen die met een verse vracht melk het terrein af rijdt. Vervolgens volgen koeien, een zuivelwinkel en een aantal bijgebouwen, maar dan is het daar toch, het museum. Een imposante privécollectie van voornamelijk Maserati’s staat binnen tentoongesteld. De meeste auto's staan gewoon langs elkaar op een rij, ongeacht hun onderlinge exclusiviteit. Op de weg moesten ze immers ook wedijveren tegen elkaar om aandacht… Hier geen touwen rondom auto's, geen twintig perfect uitgelichte spotjes erop. Hier vind je ze puur en binnen bereik. Het contrast met het verderop gelegen Ferrarimuseum kan niet groter zijn. Gratis entree, geen wachtrij, vragen stel je aan de zoon van de eigenaar of een paar medewerkers van de boerderij. Geen giftshop vol kleding, sleutelhangers of andere mega dure prullaria. Je kunt een stuk Parmezaanse kaas kopen of een Maserati-bougie uit de familiecollectie, niks is verplicht, niks wordt je opgedrongen. En dat dit ook met motoren kan, bewijst de vide van het museum met een gelijkwaardige tegenhanger, onder andere Harley Davidsons en Ducati’s proberen jouw blik te winnen. De authentieke, liefdevolle en gemoedelijke manier waarop de indrukwekkende collectie getoond wordt. De prettige familiaire sfeer die op en rond de boerderij hangt. Nee, dit museum kent geen gelijke. Het Panini Motormuseum, voor de bescheiden liefhebber, de stille genieter, wees welkom!
Regio
 • Authentiek auto- en motorenmuseum
 • Je kunt er heerlijk rustig rond kijken
 • Combinatie museum-boerderij is verrassend
 • Niet-commercieel
 • Er zijn een aantal zeer exclusieve Maserati's
 • Uniek en one-of-a-kind
 • Ligging is wat afgelegen, plan je route
Review geplaatst op 2016-11-14

TOP REISAANBIEDINGEN

Dwaal door de onbekende Marken

SRC Reizen

Dwaal door de onbekende Marken

Maak kennis met de relatief onbekende Italiaanse regio De Marken! Reis door glooiende heuvellandschappen, ontdek middeleeuwse dorpjes en geniet van lokale specialiteiten.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €919
Beleef het échte Italië in Napels en Apulië

SRC Reizen

Beleef het échte Italië in Napels en Apulië

Zin om iets nieuws in Italië te ontdekken? Maak een rondreis door het zuiden van Italië en ontdek dynamisch Napels en authentiek Zuid-Italië!

indiv. reis - Incl. vlucht - 9 dagen vanaf €1079
Met een huurauto over Sicilië

SRC Reizen

Met een huurauto over Sicilië

Sicilië heeft ontzettend veel te bieden! Maak een rondreis over het eiland en ontdek het allemaal, van Palermo tot Catania en natuurlijk de machtige Etna.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €939
De mooiste opera’s in Verona

SRC Reizen

De mooiste opera’s in Verona

Het operafestival van Verona is wereldberoemd. Bewonder spektakelstukken in het Romeinse amfitheater én maak kennis met prachtig Noord-Italië in Verona, Bologna en Vicenza.

Groepsreis - Incl. vlucht - 5 dagen vanaf €998
Eilandhoppen op Sardinië en Corsica

SRC Reizen

Eilandhoppen op Sardinië en Corsica

Reis naar twee eilanden met elk een eigen karakter. Ontdek in het ruige landschap met spannende kusten de boeiende geschiedenis van Sardinië en Corsica.

Groepsreis - Incl. vlucht - 12 dagen vanaf €1839
Verken Napels en Zuid-Italië

SRC Reizen

Verken Napels en Zuid-Italië

Geniet van het échte Italiaanse leven in Zuid-Italië! Proef de verrukkelijke streekgerechten, ontdek culturele schatten en geniet van het schilderachtige landschap.

Groepsreis - Incl. vlucht - 9 dagen vanaf €1169
Ontdek puur en ongerept Calabrië

SRC Reizen

Ontdek puur en ongerept Calabrië

Calabrië is heerlijk puur en ongerept! Diep in de punt van de Italiaanse laars vind je onontdekte juweeltjes als Tropea, Pizzo en Scilla.

Groepsreis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €1298