Emilia-Romagna Reviews

10

Categorie: Regio

Emilia-Romagna

AnneKetelaars was hier op 2016-08-31

Het Panini Motormuseum, waar je op de oprijlaan in de war gebracht kunt worden door een grote koelvrachtwagen die met een verse vracht melk het terrein af rijdt. Vervolgens volgen koeien, een zuivelwinkel en een aantal bijgebouwen, maar dan is het daar toch, het museum. Een imposante privécollectie van voornamelijk Maserati’s staat binnen tentoongesteld. De meeste auto's staan gewoon langs elkaar op een rij, ongeacht hun onderlinge exclusiviteit. Op de weg moesten ze immers ook wedijveren tegen elkaar om aandacht… Hier geen touwen rondom auto's, geen twintig perfect uitgelichte spotjes erop. Hier vind je ze puur en binnen bereik. Het contrast met het verderop gelegen Ferrarimuseum kan niet groter zijn. Gratis entree, geen wachtrij, vragen stel je aan de zoon van de eigenaar of een paar medewerkers van de boerderij. Geen giftshop vol kleding, sleutelhangers of andere mega dure prullaria. Je kunt een stuk Parmezaanse kaas kopen of een Maserati-bougie uit de familiecollectie, niks is verplicht, niks wordt je opgedrongen. En dat dit ook met motoren kan, bewijst de vide van het museum met een gelijkwaardige tegenhanger, onder andere Harley Davidsons en Ducati’s proberen jouw blik te winnen. De authentieke, liefdevolle en gemoedelijke manier waarop de indrukwekkende collectie getoond wordt. De prettige familiaire sfeer die op en rond de boerderij hangt. Nee, dit museum kent geen gelijke. Het Panini Motormuseum, voor de bescheiden liefhebber, de stille genieter, wees welkom!
Authentiek auto- en motorenmuseum
Je kunt er heerlijk rustig rond kijken
Combinatie museum-boerderij is verrassend
Niet-commercieel
Er zijn een aantal zeer exclusieve Maserati's
Uniek en one-of-a-kind

Ligging is wat afgelegen, plan je route
review geplaatst op 2016-11-14 Door AnneKetelaars.

8

Categorie: Regio

Emilia-Romagna

ChristaThieme was hier op 2014-06-30

Bologna is een prachtige oude stad met wel 40 km aan zuilengalerijen en arcades, ook wel de ‘porticos bolognese’ genoemd. Het is een studentenstad vanwege de oudste universiteit van Europa die in 1088 is opgericht. Gelegen in de Italiaanse regio Emilia-Romagna, direct ten noorden van Toscane, wordt Bologna nog niet wordt overspoeld door toeristen, in tegenstelling tot veel andere Italiaanse steden. Toch is deze universiteitsstad zeker een bezoek waard want het heeft een mooi en oud stadscentrum met een middeleeuwse allure. Wij hebben Bologna in de zomer van 2014 een paar dagen gebruikt als uitvalsbasis. Met de hogesnelheidstrein ben je namelijk vanuit Bologna in no time in Florence of Venetië. Ook Pisa en Lucca hebben we vanuit Bologna bezocht, maar dan met de auto. Maar Bologna zelf heeft ook genoeg te bieden. Zoals het Piazza Maggiore, waar je de Sint-Petroniusbasiliek (de 5 na grootste ter wereld) en een aantal prachtige paleizen kunt vinden. Ook zijn er vele terrasjes waar je lekker kunt Italiaans kunt eten. Niet voor niets komt de Spaghetti Bolognese hier vandaan!
Rustig vergeleken met andere steden
herlijke terrasjes
Terug in de tijd qua architectuur
Veel schaduw door de bogengallerijen

Ik kan nie s bedenken
review geplaatst op 2017-01-28 Door ChristaThieme.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie