Zuidland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mensenland van warme bronnen

Zuidland,
IJsland


Als vervolg op mijn foto van natuurgebied Pórsmörk gisteren, hier een blik op de lijnen, vormen en kleuren van Landmannalaugar, een ander natuurgebied in het binnenland.

"Het mensenland van warme bronnen" betekent dat ongeveer. Een groot contrast met het groene landschap en zachte microklimaat van Pórsmörk. Het was er een dag later veel kouder met een snijdende wind. Maar de fantastisch gekleurde en gevormde royalietbergen maakte dat meer dan goed. Onderweg kun je af en toe warmte zoeken bij een zwavelbron, zoals de mensen rechtsonder die als mieren hun weg zoeken aan de rand van het grote lavaveld Laugahraun. Aan het eind kun je volledig opwarmen in de hete bronnen bij het informatiecentrum waar veel wandelingen starten.

Natuurgebieden als Landmannalaugar en Pórsmörk maken het naar mijn mening zeker lonend om je vakantie naar IJsland in de zomer te plannen. Andersom wil ik nog een keer terug naar IJsland om de hele Ringweg 1 af te rijden en dat kan ook buiten het hoogseizoen. Beiden goede keuzes.