Zuidland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dyrholaey met windkracht 10

Zuidland,
IJsland


De zuidkust van IJsland kent veel bezienswaardigheden. Het vraagt een goede en strakke planning om alles te kunnen zien en er ook nog ten volle van te kunnen genieten. Eén van de bezienswaardigheden is Dyrholaey, iets ten westen van Vik. Het is een 120 m hoge rotsformatie waar door erosie een gat is geslagen in een uitstekende klif in zee. Er broeden veel vogels in de wand van de klif, o.a. de papegaaiduiker.
Wij hadden ons erg verheugd op Dyrholaey. We hoopten hier toch zeker de papegaaiduikers te zien en hopelijk hadden we tijd genoeg om een wandeling te maken over het zwarte lava strand bij Vik.

Maar helaas..... Het weer werd steeds slechter, de wind nam erg in kracht toe en de wolken werden dikker en grijzer. We namen afslag 208 en reden de 6 km naar de top van de klif. Het werd al moeilijk om uit de auto te stappen en we worstelden ons tegen de wind in naar de rand van de klif! Het kostte heel wat moeite om staande te blijven. Natuurlijk was er nu ook geen vogel te bekennen.

Maar het slechte weer zorgde wel voor een aparte sfeer, waardoor we deze (kleuren) foto konden maken van deze unieke plek.