Zuidland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The road to Pakgil.

Zuidland,
IJsland


Iets ten oosten van de plaats Vik ligt de Kerlingardalsvegur oftewel weg 214, een onverharde weg. Deze weg voert naar Pakgil en eindigt daar ook. Vanaf de hiergelegen camping kun je prachtige wandelingen maken door een vulkanisch, bijna sprookjesachtig landschap met heel veel groen en prachtige watervallen. De camping is alleen geopend in de maanden juni, juli en augustus.
Deze weg naar Pakgil voert door een lange vulkanische kloof en is een belevenis op zichzelf. Aan weerskanten zie je breed uitwaaierende bemoste heuvels met talrijke zacht ruisende watervallen. Onderweg krijg je, vanaf grote hoogte, prachtig uitzicht op de brede gletsjerrivier Mulakvisl. Hier moet je zeker even uitstappen om alles op je in te laten werken. Rechtsonder in het groen op de foto kun je enkele schapen zien lopen.
Wil je deze route berijden dan is een fourwheel drive nodig. De weg is op veel plaatsen bezaaid met keien. Wasbord, potholes en rivierdoorsteken maken het rijden van deze weg verder tot een echt "IJsland-avontuur"!