Skaftafell

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Svinafellsjökull Zien én Ervaren

Skaftafell,
IJsland


Skaftafell is een nationaal park aan de voet van de gigantische ijskap Vatnajökull. Één van de uitlopers hiervan is de gletsjer Svinafellsjökull. Het spectaculaire landschap dat deze ijsmassa gevormd heeft kun je natuurlijk bekijken, maar je kunt de gletsjer ook actief beléven. Het is een bijzondere ervaring om hier te gaan gletsjerwandelen.

Bind de ijzers onder, en vergaap je aan de enorm imposante ijsformaties, diepe kloven en structuren van ijs, sneeuw, lava en gesteente. Onder begeleiding van een gids klim je met een klein groepje de Svinafellsjökull, waarbij de uitrusting ter plaatse verzorgd wordt door de aanbieder van de excursie. Er zijn meerdere aanbieders van deze activiteit online te vinden. Het is aan te raden om het van tevoren te boeken. Bij slecht weer kan het om veiligheidsredenen geannuleerd worden, dus altijd even 's ochtends informeren.

Bovenop de ijskap woedt zichtbaar een sneeuwstorm, maar dat vormde gelukkig geen gevaar. Pas als je bovenop de gletsjer staat realiseer je je hoe groot hij is. Een hoogtepunt tijdens een winterreis!